Arzu KAYA - Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, () GEZİ Parkı eylemlerine destek amacıyla Ümraniye'de yapılan yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu ölen 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş ile ilgili dava kapsamında, olay yerinde keşif yapıldı.
Yapılan keşfe, mahkeme heyeti, sanıklar, müştekiler ve tanıklar katıldı. 3 bilirkişinin olay yerinde inceleme yaptığı keşifte, sanıklar olay anını anlattı.
Mahkeme heyeti, yapılan inceleme sonucunda bilirkişilere olayla ilgili olarak sanıkların bir kusurunun bulunup bulunmadığı, ihlal ettikleri bir trafik kuralı varsa bunların neler olduğunu bildirmesi için 20 gün süre vererek, rapor hazırlamasına karar verdi.

POLİS GENİŞ ÖNLEM ALDI
Keşif sırasında polis ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.
Tutuksuz yargılanan sanıklardan Mehmet Görkem Demirbaş'ın keşif sırasında güvenlik amacıyla şapka taktığı görüldü.
Keşif sonrası açıklama yapan baba Ali Ayvalıtaş, “Bedelin en ağırını ben ödedim. Oğlumdan sonra eşimi kaybettim. Eşimden sonra by-pass ameliyatı oldum. 2,5 yıl sonra adalet yerini bulma umudu doğdu. 1,5 sene mobese yok dediler. Görüntüleri bizden gizlediler. Keşif yapılacak, keşfi bekliyoruz“ diye konuştu.

"BİLEREK ARABAYI ÜSTÜMÜZE SÜRDÜLER"
Olay günü Mehmet Ayvalıtaş ile birlikte olan ve kazada yaralanan Seyit Kartal da, “Biz o gün burada eylemi yaparken polis yoktu. Bunun neticesinde Mehmet şehit oldu, ben yaralandım. Biz burada indiğimizde trafiği durdurmuştuk, yolun öbür tarafında araçlar yavaş ilerliyordu. Bilerek arabayı üzerimize sürdüler" dedi.
Ailenin avukatları ise “Mobese görüntüsü var dedik, yok dediler. Keşif için o kadar ısrar ettik, tanık listeleri sunduk, soruşturma aşamasında bunların hiçbiri olmadı. Ve biz 2,5 sene sonra ancak keşif yaptırabildik. Bugün bu aşamaya gelmek bile bizim için çok önemli. O gün bu yolda derin bir fren izi vardı. 2,5 yıl sonra keşif yaptırdık ama, fren izi kayboldu. Asfaltlama yapıldı. Mahkemenin bu keyifli tutumu yüzünden“ diye konuştu.

(FOTOĞRAF)