Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin iş birliğiyle hayata geçirilen, "Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi" kapsamında Konya’nın Yunak ilçesinde bulunan, Yunak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kurslara devam ediyor.
Toplumun bağımlılıklarla mücadele sürecindeki bilinç düzeylerinin arttırılması ile ülkemizde yaşayan çocuk, genç ve yetişkinlerin daha güvenli, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerine katkıda bulunulmasının sağlanmasının amaçlanıldığı Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Projesi; sağlıklı yaşam - teknoloji bağımlılığı - tütün bağımlılığı - alkol bağımlılığı - madde bağımlılığı gibi başlıklardan oluşuyor.
Yunak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Süleyman Yıldırım, "Verilen eğitimler kursiyerin yaşına göre çeşitlilik arz etmektedir. İlçemizdeki liselerin tamamında ve merkez ilçedeki ortaokulların son sınıflarına yönelik toplam 24 adet bağımlılıkla mücadele kursu açılmıştır. Bu kurslarımıza toplam 1340 kursiyer kaydedilmiş olup, bu kursiyerlerden bin 217’si kursa devam ederek bu eğitimleri almıştır. Bağımlılıkla mücadele kursunun süresi 8 saat olup, en az 12 kursiyere ulaşıldığında kurs açılabilmektedir. Bu eğitimleri almak isteyen her vatandaşımız Yunak Halk Eğitim Merkezine başvuruda bulunduğunda gerekli bilgileri alabilecektir" diye konuştu.