Türkiye'de toplamda 17 farklı sınıfta sürücü belgesi bulunuyor.  Uzun süre tartışılan düzenleme, bu yıl TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı ve sürücüler için ehliyet sınıfları arasında geçişi kolaylaştıran tarihi bir adım atılmış oldu.

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan önemli bir değişiklik, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla hayata geçti.

DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Kanunda yapılan değişiklikler, birçok ehliyet sahibini ilgilendiriyor olsa da, özellikle Türkiye'de açık ara farklı en çok kişinin sahibi olduğu B sınıf ehliyetlerin yetki ve kullanım alanı, yeni kanun düzenlemesi ile tamamen değiştirildiği ortaya çıktı.

B sınıfı ehliyet ile yalnızca 50 cc'lik silindir hacmi bulunan motosikletleri kullanmalarına izin verilen B sınıfı ehliyet sahipleri, yeni düzenleme sonrasında resmen 125 cc ve altındaki tüm motosikletleri kullanabilmek için yetki aldı.

B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİ DİKKAT

Yeni düzenleme ile direksiyon eğitimini tamamlayıp ehliyetini alan sürücülerin belgeleri otomatik olarak devreye gireceği aktarılmıştı. Bu sayede, sürücülerin daha geniş bir araç yelpazesine erişimi sağlanmış olacağı belirtildi. Önceki düzenlemelere göre, B sınıfı ehliyet sahipleri 50 cc motor hacmi olan motosikletleri kullanabilmektedir. 50 cc'nin üzerindeki motosikletler için ayrıca motosiklet ehliyeti almak gerekimekteydi.

O MOTOSİKLETLERİN TAMAMI KULLANILABİLECEKLER

Motosiklet Endüstrisi Derneği Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin bundan böyle 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilmesi için gerekli düzenlemenin hayata geçtiğini belirtti ve müjdeli haberi verdi.

EĞİTİM ŞARTI VAR

Bakan Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çeşitli bakanlıkların ortak çalışmalarının tamamlandığını açıklamış ve B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almalarının gerekliliğini ifade etmişti.
Ayrıca Yerlikaya, son dönemde motosiklet kaynaklı trafik kazalarındaki artışa dikkat çekerek, sürücülerin bu eğitimi alarak daha güvenli bir şekilde trafiğe çıkmalarının önemli olduğunu belirtti.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

yeniçağ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.