Anadolu Üniversitesi Kick Boks Takımı, Antalya’da gerçekleşen Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası’ndan madalya ile döndü.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada Kick Boks takımı; bireysel kategori erkeklerde bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya alırken kadınlarda ise bir gümüş madalya kazandı. 62 üniversitenin katıldığı şampiyonada bireysel kategori erkeklerde Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencisi Ömer Can Uyan 71 kilogram Full Contact altın madalya alırken AÖF öğrencisi Furkan Altınok 57 kilogram Point Fighting’de gümüş madalya kazandı. İktisat Fakültesi öğrencisi Kadir Taşken 57 kilogram Full Contact ve İşletme Fakültesi öğrencisi Ercan Akdemir 86 kilogram Full Contact’ta bronz madalya kazandı. Kadınlar bireysel kategoride ise Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hülya Taşçı 65 kilogram Point Fighting’de üçüncü olarak gümüş madalya aldı.

Kick Boks Takımı İdarecisi Hilmi Özçelikel başarılarla ilgili “Şampiyonada öğrencilerimiz toplamda 5 madalya kazandı. Takım bazlı kupa alabilmek için ne kadar çok öğrenciyle giderseniz o kadar şanslı oluyorsunuz. Diğer spor branşlarımız da yaşadığımız sıkıntılardan biri de bu sporla ilgilenen öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunun üniversite takımlarından maalesef haberi olmuyor. Bunun değişmesini umuyorum. Bize desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı’ya ve Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Celal Avni Öztürk’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm 3. sınıf öğrencisi Hülya Taşçı ise, “65 kilogram kategorisinde bronz madalya kazandım. 5 senedir kick boks içerisindeyim. Takım olarak kupa almanın önemi ise şöyle yurt dışında ki müsabakalara gitmemizi sağlıyor bu yüzden amacımız takım bazlı dereceye yükselmek. Bunun içinde daha çok çalışacağız” dedi. AÖF Spor Yönetimi öğrencisi olan ve gümüş madalya kazanan Furkan Altınok ise 10 yıldır kick boks yaptığını ve Anadolu Üniversitesi Kick Boks takımının 2 yıldır kaptanı olduğunu belirterek amaçlarının takım bazlı olarak kupa kazanmak olduğunu söyledi.