Erzincan Belediyesi kültürel çalışmalar kapsamında yürüttüğü bir dizi proje ile Milli Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.
Belediye bünyesinde uzun yıllardır hizmet veren Mehter Takımını güçlendirerek geliştiren Erzincan Belediyesi, şimdide Halk Oyunları ekibi kurma çalışmalarına başladı. Belediye Sosyal Tesislerinde uzman eğitmenler tarafından 20 kişilik ekibe eğitim verilirken, halk oyunları ekibi, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü kutlamalarında hemşerilerinin beğenisine sunulacak.
Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy şu görüşlerde bulundu;“Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak açısından çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu tür çalışmalarımız devam edecek. Halk oyunlarına gönül vermiş ve öğrenmek isteyen tüm hemşehrilerimizi ekibimize katılmayı davet ediyorum. Bu çalışmalar sadece bir ekip kurma çalışması değil, bir halk oyunu kursu şeklinde planladık. Hemşehrilerimiz de istedikleri takdirde bu tür etkinlikler yürütebilsin diye bu ortamı herkese sunacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.
Erzincan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi 10 kişilik bir kadro ile ilk gösterisine hazırlanırken, çalışmaları gönüllü belediye personeli ile yürüttüğü belirtildi.