Korkuteli Mamatlar da 7500 dekar tarım alanını modern sistemle suya kavuşturacak olan Mamatlar Göleti tamamlanarak su tutulmaya başlandı. Bölge Müdürü Turkay Özgür sözleşmeye göre bitiş tarihi 23 Temmuz 2015 olan Korkuteli Mamatlar Göletini sözleşme tarihinden yaklaşık 8 ay önce tamamlayarak su tutmaya başladıklarını söyledi. Mamatlar Göleti’nin özellikle Mamatlar Köylülerinin 30 yıldır beklediği, özlem duyduğu ve hayalini kurduğu bir su yapısı olduğunu söyleyen Özgür " DSİ olarak vatandaşımızın 30 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşamaktayız.
İnşallah modern sulama sistemi ile vatandaşlarımızın mahsulü bereketlenecek, bununla birlikte de bölge insanımız ekonomik olarak daha refah bir düzeye ulaşmış olacaktır." dedi.
Mamatlar Göleti kil çekirdekli kaya dolgu olup, toplam 216.550 metreküp dolgu hacmine sahip. Gövde talvegden yüksekliği 28,00 metre, temelden yüksekliği 30,00 metre olan göletin kret uzunluğu 237,62 metre. Gövde hacmi 216 550 metreküp olan Mamatlar Göleti’nde rezervuar aktif hacmi ise 1.604.000 metreküp.
Tamamlandığında dekar başına yılda 1.136,00 TL gelir artışı sağlanması planlanan projenin dolusavak, dipsavak, su alma yapısı, ayar vana odası, sulama hattı borularının döşenmesi, sanat yapıları, derivasyon (iletim hattı) çelik boru döşenmesi imalatları, Gövde dolgusu ve Kret düzenleme çalışmaları tamamlandı.