Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Aday Adayı Muammer Beluk, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Beluk, mesajında 18 Mart’ın Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu belirterek, “Bu topraklar için canını seve seve vermiş yüce şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
18 Mart 1915 tarihinin gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından birisi olduğunu belirten Beluk, “Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyorum” diye konuştu.
TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ
Çanakkale Zaferi’nin Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Muammer Beluk mesajında şöyle dedi:
“Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile, tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.
Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”