Şırnak’ın Silopi ilçesi Cudi Dağı eteklerinde kurulu bulunan Silopi Elektrik A.Ş. tarafından Çalışkan ve Görümlü belde belediyelerine 2 iş makinesi hibe edildi.
Silopi’ye bağlı Görümlü ve Çalışkan beldeleri arasında yer alan Silopi Elektrik A.Ş. her iki belediyeye iş makinesi hibe etti. İş makinelerinden ilki Görümlü beldesinde düzenlenen törenle teslim edildi. Törene Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, Görümlü Belde Belediye Eş Başkanı Abdulgafur Rüzgar, Silopi Elektrik Üretim Tesisleri İdari İşler Müdürü Serdar Tarhan ve belediye personeli katıldı. İş makinesi düzenlenen protokol ve imzaların karşılıklı atılması ile belediyeye teslim edildi. Görümlü Belde Belediye Eş Başkanı Abdulgafur Rüzgar iş makinesinin halkın hizmetine sunulacağını belirterek, teşekkürlerini sundu.
Daha sonra Kaymakam Ali Arıkan ve beraberindekiler Çalışkan beldesinde yapılan törene katıldı. Çalışkan belediyesinde düzenlenen törene Çalışkan Belde Belediye Başkanı Nadir Tosun, Ak Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen katıldı. Yine burada da protokollerin imzalanması ile iş makinesi Çalışkan belediyesine teslim edildi.
Çalışkan Belde Belediye Başkanı Nadir Tosun, termik santralin kurulmasının beldeye yaradığını, kendisinin sahip çıktığını ve arkasında durduğunu belirterek, “Termik santral buraya kurulmasaydı beldemizin yarısı göç ederdi. Gençlerimiz şimdi iş sahibi oldu. Göç durdu” dedi.
Konuşmaların ardından iş makinesinin teslimi yapıldı. Kaymakam Ali Arıkan iş makinesinin kontak anahtarını Çalışkan Belde Belediye Başkanı Nadir Tosun’a teslim ederek, hayırlı olmasını diledi.
İş makinelerinin her iki belediyeye hayırlı olmasını dileyen Silopi Elektrik Üretim Tesisleri İdari İşler Müdürü Serdar Tarhan ise termik santral olarak ilçede faaliyet yaptıkları süre boyunca birçok yatırım yaptıklarını söyledi.