AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Mustafa Çalışkan, Adana’nın ihtiyacının, yerel dinamiklerin birlikte hareket etmesi olduğunu söyledi.
Adana’nın çok büyük ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirten Çalışkan, “Adana’yı kalkındıracak en temel unsur, yerel dinamiklerdir. Adana’daki yerel dinamiklerin birlikteliğinden doğacak sinerji Adana’yı uçurur. Kamu, yerel yönetimler, siyasiler, işadamları ve STK’lar aynı amaç etrafında birlikte hareket ederse, Adana hem küresel hem de ulusal sermayenin ilgi odağı olur. Adana’nın tarım, sanayi, ticaret ve turizm potansiyeli çok büyüktür. Adana’nın ihtiyacı, yerel dinamiklerin birlikte hareket etmesidir” dedi.
Adana’da mevcut haliyle ekonomik gelişmeler için yeterli altyapıya sahip olduğunu söyleyen Çalışkan, "Adana Adanalıların birlikteliğini bekliyor. Kentin yerel aktörleri istek ve arzularını birlikte dillendirip takip ederse, dışarıdan getirilmeyecek kaynak yoktur. Bu konuda yerel yönetimlere çok büyük görev düşmektedir. Son yasal düzenleme ile belediyeler kentin motoru konumuna geldi. Belediyeler gerekli altyapıyı hazırlayarak öncülük yapmalıdır. Çünkü sermaye rahat çalışabileceği ve bürokrasinin az olduğu yerlere yerleşmektedir” şeklinde konuştu.
Adana’nın Çukurova bölgesinin hem ekonomik, hem de kentsel merkezi olduğunu vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti:
“Anadolu yarımadasının en verimli toprakları üzerinde yer alan Adana, tarımsal üretim ekonominin lokomotifidir. Türkiye’nin ilk sanayileşen bölgelerinden biri olan Adana, 2000’li yıllarda kaybettiği konumunu yeniden kazanabilir. Bunun için çok fazla şeye ihtiyaç yok. Yeter ki Adana’nın kendi dinamikleri birlikte hareket edebilsinler.”