Diyarbakır Yolaltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Muhasebe ve Finansman bölümü öğrencileri, daha eğitimleri devam ederken yetkinlikleri artırılarak iş hayatına hazırlanıyorlar. Bu kapsamda özel sektörde kariyer yapmış iş insanları öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Yolaltı MTGAL mesleki tanıtım ve yönlendirme ile sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamındaki faaliyetlerini ‘Profesyonel deneyimler ışığında kariyer planlaması’ projesi çerçevesinde gerçekleştiriyor. Bu çerçevede Muhasebe ve Finansman alanı ve Büro Yönetim alanındaki kız öğrenciler, gerçekleştirilen bir seminerde özel sektörde görev yapan kadın yöneticilerle bir araya geldi. Seminerde konuşmacı olarak iş kadınları Arzu Taş Erdoğan, Kübra Tetik, Nazan Oktay, Yasemin Bal ve Zahide Şeker iş hayatına ait birikimlerini, deneyimlerini, kariyer gelişimlerini öğrencilerle paylaştı. Bu paylaşımlar kız öğrencilerde, bir gün bu işlerde görev alabilecekleri noktasında farkındalık oluşturdu.

Eski mezunlar deneyimlerini paylaştı

Yine Muhasebeciler Haftası’nda okul mezunlarından oluşan serbest muhasebeci mali müşavirler ile öğrenciler bir araya geldi. Eski mezunlar, iş hayatındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Başarılı öğrenciler için iş ziyaretlerinin de düzenlendiği proje gereği, işletme ziyaretleri, iş başında eğitim, şehir ve müze gezileri gibi etkinliklerle öğrencilerin her yönüyle Diyarbakır’ı tanımaları sağlandı.