Bursa’da gerçekleştirilen 1. Anadolu Günleri Fuarı’na katılan Sorgun Kaymakamlığı’nın standı en iyi stant seçilerek birinci oldu.
300 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda her ilin el sanatları, yöresel oyunları ve yemekleri tanıtıldı. Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, fuarda Sogun standının çok beğeni topladığını belirterek, “ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslarda imal edilen çini, bakır, rölyef hediyelikler ile personelimiz Fatih Saraç tarafından yapılan ahşap yakma eserleri çok beğeni topladı. Fuar, Çiniler, bakır hediyelikler, ahşap yakma ve rölyeflerin tanıtımı açısından çok güzel bir fırsat oldu” dedi.
Arslantaş, “22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında TÜYAP’ta 19. kez düzenlenen 71 ülke ve 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluşun katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında, (EMITT) İl Kültür Müdürlüğü ile birlikte Yozgat’ı temsil ettik. 1.Sorgun El Sanatları ve Yöresel Ürünleri Fuarı bölgede bir ilk olma özelliğini taşımaktaydı. Bursa’da düzenlenen bu fuarda da İlimizi ve Sorgun’u en güzel şekilde temsil etmeye çalıştık” dedi.