CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, yüksek hızlı trenin (YHT) Karadeniz Bölgesi'nde 2053 yılına kadar tamamlanacak vizyon projeler arasında yer almasını eleştirerek, "Umut tacirliğine devam ediyorlar" dedi.

'HER SEÇİM DÖNEMİ SÖZ VERİLİYOR'

Türkel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hazırladığı Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı Ulaştırma 2053 Vizyonu'na göre, yüksek hızlı tren ve hızlı tren projelerinde Merzifon-Samsun hattının 2026-2035 yılları arasında bitirilmesinin öngörülmesine, "Bakanlığın 2053 vizyonu'na göre hızlı tren 2053'te gelecekse, bugün 30 yaşında olan bir kişi o gün 60 yaşında olacak. İktidar, umut tacirliğine devam ediyor" dedi. Samsun'a her seçim dönemi hızlı tren sözü verildiğini hatırlatan  Türkel, Samsunluların yıllardır bu projenin hayata geçmesini umutla beklediğini ifade etti. 

'HAYAL KIRIKLIĞI'

AK Parti'nin ayrıca Samsun'a yıllar önce tersane sözü verdiğini de anımsatan Türkel, şöyle konuştu:

"Hızlı tren büyük umutla beklenildi. Samsun hızlı treni beklerken Samsun- Sivas arası hızlandırılmış tren seferleri açıldı. Hızlı tren değil, hızlandırılmış tren olduğunu yatırımlara başlandığının üzerinden geçen 20 yıl sonra öğrendik. 2053 yılına kadar da hızlı tren seferlerinin başlayacağı söyleniyor. Milletin aklıyla dalga mı geçiyorlar. Samsun'a tersane için koca koca tabelalar diktiler. Tersane nerede? AK Partililer Samsun'a hayal kırıklığından başka bir şey getirmediler."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.