Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, "Askıda bilet kampanyamız ile başlattığımız ve 186 adet şahsi, 200 adet kurumsal bir şirketin satın aldığı biletler ile devam eden kampanyamızı büyüterek çocuk, genç, yetişkin tiyatroya imkansızlık sebebi ile ulaşamayan herkesin sahneye gelmesini, oyun izlemesini hedefliyoruz" dedi.

SAMSUN'A SANAT NEFESİ ÜFLEMEYE DEVAM EDİYOR

1998 yılında Ahmet Sabri Karataş, Mehmet Çömez ve Cem Kaynar tarafından, Samsun’da kültürel yaşamı güzelleştirmek amacı ile, çağdaş, demokrat ve toplumcu ilkeler ile kurulan Düşevi Oyuncuları bu sezon 25. yılını çeşitli etkinlikler ile kutlamaya başladı. 23 senedir Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan profesyonel proje desteği alan kurum eski gelenekten gelen ve yeni eklenen kadrosu ile Samsun’a sanat nefesi üflemeye devam ediyor.

"SAMSUN'DA BAŞLAYIP, TÜRKİYE'DE YAYILMASINI İSTİYORUZ"

Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Düşevi Oyuncuları, kuruluşundan beri onlarca insanın direkt ve dolaylı emeği olan, desteği olmuş ve şu anda Eşim Ferda Kaynar ile birlikte yönettiğimiz bir kurum. Tiyatro, dizi, sinema, eğitim bizim işimiz, mesleğimiz. Ama bu meslek idealizim olmadan yapılamayacak, özveri olmadan devam edilemeyecek bir meslek. Bu sebeple Samsun’dan başlayıp, tüm Türkiye’ye yayılmasını hedeflediğimiz bir kamusal proje öneriyoruz. Düşevi Oyuncuları, Samsun Valiliği, ilgili kurumlar, belediyeler, şirketler ve STK’lara açık bir çağrıda bulunuyor; askıda bilet kampanyamız ile başlattığımız ve 186 adet şahsi, 200 adet kurumsal bir şirketin satın aldığı biletler ile devam eden kampanyamızı büyüterek çocuk, genç, yetişkin tiyatroya imkansızlık sebebi ile ulaşamayan herkesin sahneye gelmesini, oyun izlemesini hedefliyoruz. Biz istiyoruz ki Kültür ve Turizm Bakanlığının geçen sezon başlattığı ve bu sezonda devam edecek 27-28 Mart 2023’de özellikle Anadolu’da yapılacak turneler ile belki de 100 bin civarı insan ücretsiz oyun izleyecek. Biz bunun Samsun’dan başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan bir proje olmasını istiyoruz. Tiyatro iyidir, insanı güzelleştirir.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.