Ülkeyi acıya boğan depremde hemen bölgeye koşan, çaresiz insanların yaralarını sarmak için günlerce savaşım veren, topladığı yardımları depremzedelere aktaran,  her başı dara düşenin yanına koşan iyilik timsali Haluk Levent, ünlü TIME dergisi tarafından “dünyanın en etkili 100 kişisi” arasında gösterildi.
Depremin ilk günlerinde kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP)  Derneği ile bölgeye giden Haluk Levent, afetten  etkilenen yurttaşların barınabileceği çadır kentler kurdu, konteynerler dağıttı. Düzenlediği yardım kampanyalarıyla farklı kentlerde binlerce depremzedenin gereksinimini karşılayarak gönülleri bir kez daha kazandı.
Çadırları depremzedelere ücretsiz vermesi gereken Kızılay’dan çadır satın alarak halka dağıttı.  Gazeteci Murat Ağırel’in haberi ile ortaya çıkan Kızılay’ın zor günlerde çadır satması günlerce konuşuldu, tartışıldı. Haluk Levent, bir televizyon programında, “Ne yapayım, kaç lira olursa olsun almak ve halka dağıtmak zorundaydım” diyerek Kızılay’ın ayıbını kamuoyuna duyurdu. 
O Kızılay ki, bir zamanlar halkın koşarak kan verdiği, maddi yardımda bulunduğu kurumdu. İşbaşındaki yöneticilerin basiretsizliğinden  ötürü kamuoyunda güvenirliğini yitirdi. Öyle ki yeteri kan bağışı yapılmamasından dolayı stoklar tükendi. Tüm olumsuzluklara rağmen yurttaş kan vermeye gitmeli Kızılay’a. Zira o kanlar acil şifa bekleyen hastalar için gerekli.   
Haluk Levent, deprem bölgesinde ilk aşamada 1150 konut yapılarak 6 ayda depremzedelere teslim edileceğini açıkladı.
AHBAP aracığı ile toplanan paradan 1 milyar liranın üzerinde harcama yapıldı acılı insanlar için. Depreme dayanıklı 2 katlı çelik konstrüksiyon evlerin 6 ayda inşa edilerek dağıtılacak olması övgüye değer.
Devletin yanında AHBAP gibi çok sayıda yardımsever kuruluş ve kişiler maddi gücü oranında depremzedelerin yarasını sarmaya çalışıyor.  11 ili vuran 'Yüzyılın Felaketi’nde ölenleri ve geride kalan aileleri unutmamalı Türkiye. Kolay atlatılacak acı değil. Hala yardım bekleyen o kadar çok insan var ki.
TIME dergisi tarafından “2023 yılı dünyanın en etkili 100 kişisi” listesine girmek hiç kolay değil. Gururumuz Haluk Levent bunu başardı. TIME’ın listesi, “İkonlar, Titanlar, Sanatçılar, Liderler ve Yenilikçiler” başlıkları altında oluşuyor.
Haluk Levent’in dikkat çeken insani yönü, nerede olursa olsun başı dertte olan yoksul ve umarsızlara hemen koşması, topladığı yardımlarla onlara ivedilikle katkıda bulunması. Yardımseverliğini  reklam aracı olarak kullanmaması.
Daha önce de Ege ve Akdeniz’deki yangınlarda, Kastamonu ve Sinop’ta binaları denize sürükleyen selde afetzedelerin yanına ulaştı, AHBAP aracılığı ile yaraları sarmaya çalıştı. Halk adamlığı ve yardımseverliği ile toplumun sevgisini, saygısını kazanan gerçek bir Anadolu delikanlısı. Sadece bir sanatçı değil, gönül ve halk adamı. 
Sesini, müziğini kazandığı parayı iyilik projeleri için kullanan, paraya, sevgiye, ilgiye gereksinim duyanlara AHBAP aracılığı ile yardım kollarını uzatan gerçek dost. Gönüllerde oluşturduğu sevgi ile toplumla bütünleşti. Anketlerde en güvenilir kişi seçilmesi bunu kanıtlıyor...