LADİK AMBARKÖY ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Vatandaşların hibe ettiği ambarlarla kurulan ve dünyada bir benzerinin olmadığı bildirilen Ambarköy, restore edilerek, çevre düzenlenmesi yapıldı. Lâdik’in turizmine katkı sağlaması için yeninden dizayn edilen Ambarköy ziyaretçilerini bekliyor.

OSMANLI DÖNEMİ ÖZELLİKLERİNİ YANSITIYOR 

Ahşap mimarisi açısından Osmanlı dönemi özelliklerini yansıtan Ambarköy Açık Hava Müzesi’nde 22 buğday saklama ambarı, 4 ahşap ev, 2 sergen, 2 mısır serenderi ve 4 su kuyusuna sahip köy, 300 yıllık Şeyhülislam Mehmet Efendi Ahşap Camisi bulunuyor.

GEÇMİŞE YOLCULUK 

Açık hava müzesi konseptli Ambarköy, ziyaretçilerini geçmişe yolculuğa çıkarıyor.

"BÖYLE BİR GÜZELLİĞİN İÇERİSİNDEYİZ"

Ambarköy'e ziyarete giden Ladikli eğitimci ve araştırmacı Hadi Ergül, "Ambarköy Ladik ilçesine 1,5 kilometre mesafede 22 tane ahşap ambarı, 4 tane mısır serengetisi, 4 ahşap evi, 2 kuyusu, Seyh-ül İslam Mehmet Efendi tarafından yapılmış ahşap camisi ve burada sergilenen tarihi eserlerin bulunduğu bir köydeyiz. Bu köy 2009 yılında dönemin kaymakamı ve bürokratlarının gayretleri ile ilçe ekonomisine ve turizmine katkı sağlamak için yaptırılan bir eserdir. Bu 22 ahşap ambarda ilçede meşhur olan dışarıya ihraç edilen, tanılan ve bilinen mısır, fasulye, nohut, peynir, süt, yağ, yoğurt gibi ürünlerin pazarlanıp belirli zamanlarda katkı sağlanacak, ilçe ekonomisine gelir getirecek bir projeydi. Ambarhan diye yapılan binada da restoran olarak çalıştırılan ve belirli zamanlarda da düğün salonu olarak kullanılan bir alanı vardır. Uzaktan gelenlerin, evlenenlerin, etrafı seyretmek için, temiz havayı ve doğayı görmek için gelenlerin gezdikleri bir yer durumunda bir yerdir. Ladik ilçesinin kırsal mahallelerinden ambar, köy konağı, mektep, müze, su değirmeni buraya getirildi. Bunların hepsi ahşaptan oluşuyor. Böyle bir güzelliğin içerisindeyiz” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.