Şube ağını genişleten Türkiye’nin önde gelen katılım bankası Bank Asya, Manisa’daki 4. şubesini Soma ilçesinde açtı.

Manisa Soma Şubesi’nin açılışına, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Soma Başsavcısı Halil İnal, Ticaret Odası Başkanı Hakan Işık, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, E.L.İ Müessese Müdürü Hakkı Duran, SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Soma Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı, Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz ve Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ali Tuğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, şube sayılarını hız kesmeden artırdıklarını söyledi. Beyaz, “Bu şube ile Manisa’da 4 hizmet noktasına ulaşmış bulunuyoruz. Manisa, Bank Asya için çok önemli bir merkez. Biz Türkiye’nin her bölgesinde aktif olarak müşterilerine hizmet götüren bir bankayız. Manisa’da çok noktada hizmet vermekten, daha da önemlisi burada bu güzel insanlara hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Üretime doğrudan destek veren bir banka olduklarını vurgulayan Ahmet Beyaz, “Bank Asya’nın temel bir prensibi var. O da kendi değerlerimizle büyümek. Türkiye’nin her yerinde hizmet ağı olan bir bankayız. Şubelerimiz, müşterilerimizle yakın temas kurduğumuz mecralar. Biz, bir yandan teknolojiyi etkin kullanıp müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, diğer yandan şube ağımızı genişletiyoruz” diye konuştu.

2013 yılı itibariyle biri yurt dışında olmak üzere 251 olan şube sayısına 30 yeni şube daha ekleyerek 281’e çıkardıklarına dikkat çeken Ahmet Beyaz, 2013 yılı sonuna kadar da 20 yeni şube daha açarak şube sayısını 301’e, 2012 yılında 700 olan ATM sayısını bine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bank Asya Soma Şube Müdürü Talha Geren ise Soma’ya hizmet veriyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Şubemizde her türlü ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak organizasyon yapısına sahibiz. Bölgede istihdama ve gelişime açık firmalara destek vereceğiz. Amacımız bireysel ve KOBİ bankacılığı alanlarında öncü projelere imza atarak Soma ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak” diye konuştu.

BANK ASYA’NIN KARI 161 MİLYON TL’YE ULAŞTI

Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, şube ağını genişletirken istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Bank Asya, 2013’ün üçüncü çeyreğinde 61 milyon TL kar elde etti. Bankanın ilk 9 aylık karı ise 161 milyon liraya ulaştı.

Bank Asya, büyüme hedeflerinde büyük önem arz eden KOBİ bankacılığında yüzde 53 oranında büyüdü. Banka ayrıca bu yılın ilk dokuz ayında; aktiflerini yüzde 33 oranında artırarak 28,4 milyar TL’ye, nakdi kredilerini yüzde 30 oranında artırarak 21,2 milyar TL’ye, toplanan fonlarını yüzde 24 oranında artırarak 19,5 milyar TL’ye, öz kaynaklarını ise yüzde 6 oranında artırarak 2,5 milyar TL’ye yükseltti.

ASYA EMEKLİLİK BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye’nin ilk ve tek faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik ise, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) üye sayısını 110 bine çıkardı. Geçen yıl sektöre giren Asya Emeklilik, bu rakama 1 yıl gibi kısa bir süre içinde ulaştı.

Bank Asya, yeni iştirakleriyle de büyüyen bir katılım bankası. Banka, bu yılın Mayıs ayında sukuk ihraçları, halka arz, birleşme ve satın alma gibi kurumsal finansman alanında müşterilerinin yatırımlarını farklı alanlarda değerlendirmelerine yönelik danışmanlık hizmeti vermek üzere Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi kurdu.

Bank Asya, yurt dışı faaliyetleriyle de adından söz ettiriyor. Geçen yıl yurt dışındaki ilk şubesini Erbil’de açan banka, yine aynı yıl içinde Hindistan’da temsilcilik ofisleri açtı.