Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 170.yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Karaçanta, yayımladığı mesajında, “Toplumsal huzurumuzun sağlanması için büyük bir özveri ile çalışan Türk Polis Teşkilatımızın 170. Kuruluş Yıldönümü’ne ulaşmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesiyle sağlanabilir. Polislerimiz bu şuurla görevlerini adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde gece gündüz yerine getirme gayretindedir. Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir. Bu vesile ile vatandaşlarımızın huzur ve esenliği için en değerli varlıkları olan canlarını dahi feda etmekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor ve halen görevi başında olan polislerimize özverili bir şekilde yürüttükleri güvenlik hizmetinden dolayı teşekkür ediyor, Polis teşkilatımızın kuruluşunun 169. yıldönümünü kutluyorum.”