Diyarbakır’ın Çermik ilçesindeki önemli tarihi eserlerden biri olan Saray Hamamı’nın iç restorasyonunun yapılması için çalışma başlattıklarını belirten Kaymakamı Remzi Demir, projenin Taşınmaz Kültür Varlıkları Kurulu’ndan geçtiğini söyledi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Kaymakam Remzi Demir, tarihi Saray Hamamı’nın dış restorasyon çalışmasının daha önceki yıllarda yapıldığını kaydederek, iç restorasyonunun yapılması için gerekli ödeneğin sağlanamaması nedeniyle bugüne kadar yapılamadığını söyledi. 2015 yılı içerisinde tarihi Saray Hamamı’nın iç restorasyonunun yapılması konusunda kaymakamlık tarafından hazırlanan Saray Hamamı rölöve ve restorasyon projesinin Taşınmaz Kültür Varlıkları Kurulu tarafından kabul edildiğini kaydeden Kaymakam Demir, Mart ayı içerisinde tarihi Saray Hamamı’nın iç restorasyonun yapılması için ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi.
Kaymakam Remzi Demir, ilçenin tarihi mekanlarından Saray Hamamı’nın iç restorasyonunun yapılmasıyla turizme kazandırılacağını aktararak, 2015 yılı içerisinde tarihi Karakaya Han’ının restorasyonu içinde çalışmalara başlanacağını sözlerine ekledi.