Kula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, ortaklarının icra işleminde olan tüm borçlara yapılandırma getirildiğini söyleyerek müjde verdi.

31 Temmuz 2017 tarihinden önce takibe veya icraya intikal etmiş tüm kredi borçlarına yapılandırma getirildiğini ifade eden Başkan Ali Yiğen, “Tüm borçlar defaaten yani peşin olarak yatırılması halinde temerrüt faizinin tamamı silinecek, ana para ve masraflar toplamı nakit olarak tahsil edilecek” dedi.

Yiğen, “Borçlarını 12 ay taksitlendirerek ödemek isteyen ortaklarımız, sorunlu borçlarını yüzde 8 basit faiz uygulayarak, 12 eşit taksitle ödeyebilecektir. Borçlarını 24 ay taksitlendirerek ödemek isteyen ortaklarımız, sorunlu borçlarını yüzde 12 basit faiz uygulayarak 24 eşit taksitle ödeyebilecek” şeklinde konuştu.

Yapılandırmadan 31 Temmuz 2017 tarihinden önce borçları takibe düşen ortakların faydalanabileceğine vurgu yapan Ali Yiğen, son başvuru tarihinin ise 29 Eylül 2017 tarihi olduğunu, yapılandırmadan faydalanmak isteyen ortakların kooperatife gelerek bilgi alabileceklerini dile getirdi.