Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerini 1 oy farkla kurucu Başkan Süleyman Çaydere kazandı.
Yeni Mahalle Konağı’nda gerçekleştirilen genel kurula, 55 delegenin tamamı katıldı. Gündemin ardından gerçekleştirilen seçimlerde, başkanlık için yarışan Süleyman Çaydere 28, Tolga Levent ise 27 oy aldı. Güven tazeleyerek göreve devam eden Başkan Çaydere, odanın gelirlerini arttırmak, çiftçinin tohum, gübre ve tarımsal alet ihtiyaçlarını gidermek için mutlaka ticari faaliyete başlayacaklarını söyledi. Çaydere, konuşmasında, "Gerçekleştirilmesi planlanan düşük karlı tohum, gübre, ilaç, tarımsal alet satışları ile hem çiftçilerimiz piyasa koşullarından uygun fiyatlar ile ihtiyaçlarını giderebilecek hem de odamıza ek gelir elde edilmiş olacaktır. Bu satışlar ile elde edilecek gelirler kullanılarak çiftçilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri veterinerlik ve zirai mühendislik danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak sağlanacaktır. Devlet destekli hibe ve düşük faizli krediler takip edilerek çiftçilerimiz bilgilendirilecektir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programındaki ve ilimize gelecek AB hibe programlarındaki projelerin hayata geçirilmesinde girişimcilerimize destek olunacaktır" dedi.
Süleyman Çaydere başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde Hüseyin Topçu, Ahmet Remzi Kurt, Ali Çatman, İsmail Doğan, Recep Ceviz, Kadir Balcı, Selahattin Burhan, Veli Karasu, Hasan Akın, Necmettin Demirkan, Mustafa Gacarlar, Kadir Vural, Ahmet Aslan, Nurettin Van, Rafet Cin, Kadir Uluçay, Basri Abaza, Bedri Göz, Sehlan Erdoğan ve İsmail Hakkı Karakoç yer aldı.
Genel kurul toplantısına, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, İl Genel Meclisi üyeleri, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, ilçelerin oda başkanları ile delegeler katıldı.