Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda çocuklar ve kadınlar, profesyonel yüzme eğitmenleri eşliğinde hem yüzmeyi öğreniyor, hem de keyifli saatler geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, yüzme sporunun gelişmesi ve boğulma olaylarının önüne geçmek için merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi Zahit Akdağ Bulvarı’ndaki yarı olimpik kapalı havuzunu modernize edip, dört mevsim vatandaşların hizmetine sundu.

25 metre uzunluğunda, 12.5 metre genişliğindeki havuzda “Manş Denizi’ni Geçen İlk Türk Kızı” unvanına sahip, milli yüzücü Nesrin Olgun Arslan’ın başantrenörlüğünde kurs açan Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik, Spor ve Basın, Yayın Daire Başkanlığı, 12-15 yaş arasındaki çocuklara ve yaş sınırı olmaksızın tüm kadınlara ücretsiz yüzme eğitimine başladı. Kursun ilk etabında 920 çocuk ve 420 kadın olmak üzere toplam bin 340 kişiye temel yüzme teknikleri öğretildi. Büyükşehir Belediyesi, kursiyerin terlik, şapka, şort, mayo, tişört ve havlu ihtiyaçlarını karşılayıp, ücretsiz ulaşımını sağladı.

Gençlik, Spor ve Basın, Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy, ısıtma ve soğutma sistemi bulunan havuzda yaz dönemi kursların eylül ayına kadar süreceğini, kış aylarında devam eden faaliyetlerle yılda 5 bin kişiye yüzme eğitimi vermeyi sürdüreceklerini belirtti.