İzmir Amerikan Koleji’nden Yetişenler Derneği’nin “Cumhuriyet ve Atatürk” gecesi coşkulu geçti

İzmir Amerikan Koleji’nden Yetişenler Derneği tarafından Cumhuriyet’in 90.yılını kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Cumhuriyet ve Atatürk” gecesi; mezunların, öğretmenlerin ve velilerin katılımıyla coşkuyla gerçekleşti.

Özel İzmir Amerikan Koleji Blake Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlik, İlknur Çidam’ın “Atatürk ve Atatürk Kadınları” isimli resim sergisinin açılışıyla başladı. Serginin açılışını yapan Ayşe Mayda’ya, Çidam, kendi yaptığı portresini hediye etti. Konuklar açılış sonrası bu anlamlı günün onuruna verilen resepsiyona katıldılar.

Resepsiyon sonrası konuklara seslenen İzmir Amerikan Koleji’nde Yetişenler Derneği Başkanı Sevin Oran, Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda yetişen Amerikan Koleji mezunları olarak, onun ışığında yürümeye devam ettiklerini söyledi. İzmir Amerikan Koleji Okul Müdürü Anet Gomel ise konuşmasında “135.yılını kutlayan Özel İzmir Amerikan Koleji, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e gönülden bağlı gençler yetiştiren aydın bir eğitim kurumudur. Mezunuyla, öğrencisiyle, öğretmeniyle tüm ACI ailesi, Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet’in bekçisidir” dedi.

Anlamlı gece Aegean Band Orkestrası’nın Atatürk’ün sevdiği şarkılardan ve klasiklerden oluşan konseriyle devam etti. Geceye katılan mezunlar, veliler ve öğretmenler, orkestranın programın sonunda çaldığı 10.Yıl Marşı’na coşkuyla eşlik ettiler.