Altınordu Belediyesi, muhtemel asansör kazalarını en aza indirmek için lisanslı bir firma ile anlaşma imzaladı. Anlaşmanın ardından kentteki asansörlerin kontrol ve denetimlerine başlandı.
2012 yılından itibaren asansörlerin yıllık bakımlarının A Tipi muayene kuruluşları tarafından yapılmasının zorunlu hale getirilmesiyle birlikte Altınordu Belediyesi, lisanslı bir firma ile sözleşme imzalayarak asansörlerin kontrol ve denetimlerini sıklaştırdı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe sınırları içerisinde bin 300’ü aşkın asansör bulunduğunu belirtti. Bunların denetiminin yapılarak tehlikeli ise kırmızı kodla kapatılması, eğer düzeltilmesi mümkünse sarı kodla noktalanması ve problemsiz asansörün ise yeşil kodla işaretlenerek kullanımının sürdürülmesi noktasındaki çalışma yaptıklarını belirten Tekintaş, “Sözleşme imzaladığımız firma ilçedeki asansörlerin hızlı bir şekilde 2015 yılı denetimlerini gerçekleştirecektir. Asansör kullanıcılarının bu konuda kendi sorumluluklarını da bilmesi gerekiyor. Yapılan denetim sonrası mutlaka düzeltilmesi gereken hususlar kendilerine aktarılacaktır. Bu çerçevede, asansör firmalarıyla anlaşıp bu eksiklikleri tamamlayarak, 45 gün içerisinde geri dönüşümün sağlanması gerekiyor” dedi.