Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından oluşturulan 5 bin kişilik kadın korosu çalışmalarına devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde erkek şiddetine yemek kaşıklarıyla ritim tutup, şarkı söyleyerek tepki göstermeye hazırlanan gruba her yaştan kadın katılıyor. Bir defa şiddete maruz kaldığını belirten 81 yaşındaki Gülderen Hünel ise kaşık ritmi ve şarkı söylemesiyle izleyenleri kendine hayran bıraktı.
Kadına yönelik şiddete karşı, kitlesel tavır ve toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan Muratpaşa Belediyesi, kadınlardan oluşan 5 bin kişilik korosu için çalışmalara devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kaşıklarla ritim tutup, şiddetin her türlüsüne hayır demeyi planlayan Çeşnibahar Kadınlar Topluluğu üyesi kadınlar, bir alışveriş merkezinde koro çalışmalarına devam etti.
KADINLAR ALKIŞLADI, ERKEKLER CEP TELEFONUNA KAYDETTİ
Müzik öğretmeni Hilal Nesin’in yönettiği kadınlar korosu, alışveriş merkezi içerisinde ellerinde demir ve tahta kaşıklarla hem kaşık çalıp hem de şarkı söyledi. Kadınların performansı yoğun ilgi gördü. Alışveriş merkezi içindeki bazı kadınlar gruba alkışlarıyla destek verirken, erkekler ise durumu cep telefonu ile kaydetti.
GRUPTA ŞİDDET GÖREN KADINLAR VAR
Çalışmaları hakkında bilgi veren Müzik Öğretmeni Hilal Nesin, şiddetin her geçen gün arttığını ve buna tepki amaçlı Muratpaşa Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma başlattıklarını söyledi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın desteğiyle kadınların sayısının 5 bine çıktığını belirten Nesin, her kesimden olumlu tepki aldıklarını söyledi. Nesin, "Bugün 5 bin kadınımız var. Sesimizi kaşık çalarak duyurmak istedik. Her gün bir kadın öldürülüyor. Binlerce kadın aynı anda şarkı söyleyecek. Sloganımız ’Kaşıklar Dolusu Sevgi’. Çeşnibahar Kadınlar Topluluğu olarak bugün burada prova yapacağız. Grubumuzdaki kadınların arasında şiddet gören kadınlarımız da var" dedi.
BİLGİSAYAR SERTİFİKASI DA ALDI
Grubun en yaşlı üyesi olan 81 yaşındaki Gülderen Hünel, kadınlar ve çevredekiler tarafından oldukça ilgi gördü. Grubun en önününde elinde metal yemek kaşıklarıyla hem ritim tutup hem de şarkı söyleyen Hünel, yine Muratpaşa Belediyesi tarafından açılan bir kursta 80 yaşında bilgisayar sertifikası sahibi olduğunu söyledi. Kadına şiddet için etkinliğe katıldığını belirten Hünel, kendisinin de bir defa erkek şiddetine maruz kaldığını söyledi. Maruz kaldığı şiddet hakkında bilgi vermek istemeyen Hünel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada kaşıklarla müzik çalışması yapacağız. Kadına şiddet için toplandık. Sesimizi duyuracağız. Gülmek istiyoruz. Gülmenin sermayesi küçük ama değeri büyüktür. Kadınlar şiddet görmek istemiyor. Hep gülmek istiyor. Ben de bir keresinde şiddet gördüm. Sevgi ve barış varken neden şiddet olsun. Burada yaşı benden büyük kimse yok. Bilgisayar sertifikam da var. Tabletle sevdiklerimle görüşüp birbirimize fotoğraflar gönderiyoruz."
Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şiddete hayır demek için tüm kadınları korolarına davet etti.