AK Parti Sorgun İlçe Belediye Başkan Aday adayı Eczacı Hüseyin Alp Doğan, bir basın toplantısı düzenleyerek projelerini anlattı.

Sorgun Büyük Termal Otel’de düzenlenen basın toplantısında AK Parti Sorgun Belediye Başkan Aday adayı Eczacı Hüseyin Alp Doğan, bu yola çıkmasındaki en önemli etken Sorgun’a olan sevdasından kaynaklandığını ve Sorgun hizmet etmek istediğini söyledi. Marka kent Sorgun'un inşasında, hep beraber büyük bir aşk ile çalışacağını, bütün mesaisini geriye dönüp bakmadan Sorgun’a harcayacağını dile getiren Doğan, “Nasip olur da adaylık sürecimiz kesinleşir ise yine sizlerin huzurunda yapacağımız sunumlar ile projelerimizin içeriklerini paylaşacağız. Ana hatları ile imar ve şehircilik, eğitim, çevre, sosyal hayat, kültür ve sanat, termal, yeraltı kaynaklarımız, gençlik ve spor, tarım ve sanayi, yaşlılar, arıtma tesisleri, festival ve şenlikler ile ekonomi alanında Sorgun’umuzu kalkındıracak birçok projeyi hazırlamış bulunuyoruz” dedi.

Şehirleri şehir yapan meydanların olduğun, en kısa sürede Sorgun'a prestijli bir şehir meydanı kazandırılacaklarını ifade eden Doğan, “İlçemizi baştan başa geçen Eğriöz ve Delibaş derelerinde ve çevresinde cazibe merkezleri oluşturacak örnek bir ıslah çalışması yapılacağız. Koku ve sinekten bunalan halkımızın hizmetine örnek bir proje sunacağız. Hem bulunduğu mahallenin gelişmesine katkı sağlayacak hem halkımıza hem de ilçemizden geçiş yapacak yolculara nitelikli hizmetin verileceği modern bir terminal binası yapılacaktır. Yaşlı, engelli, genç, çocuk ve ailelerin yani bütün halkımızın huzur içinde gidebileceği, misafirlerini gururla gezdirebileceği yeşil ile bezenmiş Sorgun Park yapılacaktır. Özellikle yaz aylarında artan trafik sorunun çözülmesi için gerekli çalışmalar profesyoneller tarafından yapılacaktır” dedi.

Kent Bilgi Sistemi oluşturacaklarına değinen Doğan, “Bu sistem coğrafi bilgi sistemi ve yönetim bilgi sisteminden oluşmaktadır. Coğrafi bilgi sisteminde uydu fotoğrafları, mahalle ve sokak yapıları, adres, alt yapı ve imar bilgileri yer almakta, yönetim bilgi sisteminde ise evrak yönetimi, halkla ilişkiler, tahakkuk, tahsilat, imar, bütçe, muhasebe ve ruhsat gibi veri tabanları bulunmaktadır. Bu sistem ile gereksiz zaman ve emek kaybı olmadan bütün bilgilere zamanında ulaşır ve stratejik kararları katılımcı ve şeffaf olarak alabiliriz. Böylelikle anında fen işlerini, ruhsatsız yapıların takibini vergi kaçaklarının önüne geçer her ortamda tahsilatı hızlandırabiliriz. Hızlı ve zamanında halkımızı bilgilendirebiliriz” ifadelerini kullandı.