Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bakan Ömer Çelik’in mesajında, “Bu topraklar her zaman hakikatli ve yiğit insanlar yetiştirmiştir. Öyle ki; ecdadımızdan bizlere bu topraklarda, hürriyetin ve adaletin anlamını ve değerini bilen nesiller hüküm sürmüştür" ifadesini kullandı.
"Üzerinde yaşadığımız bu kutsal toprak, tarih boyunca verilen sayısız şehit ile vatanlaşmış ve anlam kazanmıştır" diyen bakan Çelik şöyle devam etti:
"Çanakkale bağrında yalnızca binlerce kefensiz şehidimizi değil, koyun koyuna yatan pek çok ülke evladını da şefkatle taşımaktadır. Aziz milletimiz bu savaştan dünyaya barış mesajı çıkarma büyüklüğünü göstermiştir.
Savaşların 100’üncü yıl dönümünde, Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın, savaşı değil, barışı simgelemek için göğe uzandığını vurgulamak ve canlarını feda edenleri saygıyla anmak için geniş çaplı bir etkinlikle sesimizi dünyaya duyuracağız.
Ve bütün dünyaya şu mesajı vereceğiz: Geçmişte savaşmış olmak ya da geçmişe dair acı hatıralara sahip olmak bugün düşmanlık üretmek anlamına gelmiyor. Halklarımız göstermiştir ki; geçmişin acı hatırlarını bugün için anlamlı dostluklara ve yeni işbirliklerine dönüştürebiliriz. Çanakkale bunun sembolü olmuştur.
Dünyaya verilecek bu barış mesajının, çatışmaların ve savaşların yaşandığı bir coğrafyanın tam ortasında istikrar adası olan Türkiye’den yükselmesi de ayrı bir anlam taşıyacaktır.
18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde Mustafa Kemal’e, bütün aziz şehitlerimize, Çanakkale kahramanları ile artık yaşamını yitiren gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla anıyorum.”