İlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - MANİSA Barosu'na bağlı yaklaşık 200 avukat son günlerde artan terör olaylarını, slogan atmadan, sadece alkış ve yürüyüşle protesto etti.
Artan terör olaylarında asker ve polislerin şehit olması Manisa'da avukatları da sokağa döktü. Manisa Barosu'na bağlı yaklaşık 200 avukat cüppeleriyle ve ellerinde Türk Bayraklarıyla, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp, 'Terörü Lanetliyoruz' ve 'Terör İnsanlık Suçudur' yazılı pankart açıp, Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Yol boyunca sadece alkışlı protestoda bulunan avukatlara, bazı vatandaşlarda evlerinin balkon ve pencerelerinden Türk Bayrağı sallayarak destek verdi. Manolya Meydanı'nda Manisa Baro Başkanı Ali Arslan basın açıklaması yapıp, terörü kınadı. Arslan, "Yeter artık, ölümler dursun, terör dursun. Terörü yaratanlar ve bundan yararlanmak isteyenler bilsin ki bu kan onları boğacaktır. Ülkemizi kaosa sürükleyip emellerine ulaşmak isteyenler, dün muvaffak olamadıkları gibi bugünde olamayacaktır" dedi.
Terör olaylarının artışında ülkeyi yönetenlerin de suçu olduğunu da vurgulayan Arslan şöyle devam etti: "Terörün bu noktaya gelmesinde yöneticilerimizin sorumlulukları var bunu biliyoruz. Ama bu gün bunu tartışmayacağız. Gün birlik günüdür. Gün dayanışma günüdür. Terör örgütünün bu lojistik desteği nasıl sağladığını bugün tartışmayacağız. Askerin, polisin en iyi kadrolarının nasıl tasfiye edildiğini bu gün tartışmayacağız. 'PKK'ya diz çöktürmüş Türkiye Cumhuriyeti'ni kim, hangi küçük menfaatler uğruna bu hale getirdi, binbir acılarla yaşanmış o bildik filmi başa sardı?' bugün bunu tartışmayacağız." 
Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Arslan, "Bunu başarabiliriz. Daha önce başardık. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Gün teröre dur deme günüdür. Gün akan kanı durdurmak için elimizi taşın altına sokma günüdür. Gün PKK terörünü lanetleme günüdür. Gün Kürdü ile Türkü ile teröre karşı çıkma günüdür. Gün terörü lanetleme günüdür. Terörü, şiddeti lanetliyoruz. İnsan hayatı üzerinden yürütülen kirli oyuna 'dur' diyoruz" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI