Osmangazi Belediyesi 2014 mali yılı bütçesi 354 milyon 800 bin lira olarak onaylandı. Geçen yıla göre 71 milyon liralık bir artış sağlanan bütçenin yüzde 49’luk dilimi yatırım giderlerine ayrılırken, yüzde 26 ile mal ve hizmet alımlarına ayrılan pay, 2014 yılı mali bütçesinde ikinci en büyük dilimi oluşturdu.

Osmangazi Belediye Meclisi özel gündemle toplandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Başkanlık ettiği toplantıda, Osmangazi Belediyesinin 2014 Mali Yılı Bütçesi görüşüldü. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda MHP ve CHP Grubu’nun red oyu kullandığı Osmangazi Belediyesi 2014 Mali Yılı Bütçesi AK Partili üyelerin kabul oylarıyla onaylandı.

Bir önceki yıla göre 71 milyon liralık artışla toplam 354 milyon 800 bin TL olarak belirlenen bütçeden aslan payını, 174 milyon 388 bin lira ile sermaye ve yatırım giderleri aldı. Toplam bütçenin yüzde 49’una denk gelen sermaye ve yatırım giderlerinin ardından ikinci en yüksek pay ise, yüzde 26’lık oran ile mal ve hizmet alımlarına ayrıldı.

CHP'DEN TEŞEKKÜR

CHP adına konuşan Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, Osmangazi Belediye bütçesinin gelir ve giderleri ile dengelenmiş denk bir bütçe haline getirildiğini, bir önceki yönetimden yüzde yüz on borçlu alınan belediyenin, bu gün sıfır borcuyla müteahhitlerin iş yapmak için can attıkları bir yer haline geldiğini söyledi.

Başkan Dündar ve yönetimine bu başarısı nedeniyle teşekkür eden Ayradilli, “Ancak, faaliyet raporu ve bütçe birbirinden çok farklı. Faaliyet raporunda, "şurada şunu yapacağız" deme noktasına gelemedik. Yatırımların çoğunu, biz meclis üyeleri bile bilmiyoruz. Gelin bu durumu birlikte çözelim. Bütçeye, yapılacak yatırımların ayrıntılarını da koyarak, bu bütçeyi renklendirelim. Bu haliyle başarılı bir bütçe ancak, çok renksiz” dedi.

"OSMANGAZİ MÜTEAHHİTLER İÇİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ"

Parti gruplarının eleştirilerini cevaplayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de bu dönem gerçek bir bütçe ortaya koyduklarını söyledi. Osmangazi’de, israftan kaçınan, vatandaşlardan alınan vergilerin, yine vatandaşa hizmet olarak en iyi şekilde yansıması, ihtiyaçların karşılanmasına büyük bir özen gösterdiklerini ifade eden Dündar, “Borçlarımızı ödeyip, borçsuz bir yönetim sergiledik. Güçlü bir bütçe yapısı ile, müteahhitler için cazibe merkezi haline geldik. Şeffaf bir yönetim anlayışı sergiledik. Asla gizli bir ajandamız olmadı” diye konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMLE OSMANGAZİ KİMLİK KAZANACAK"

Vatandaştan tahsil ettikleri paraları seçim için değil, vatandaşın geçimi için, refah ve mutluluğu için harcadıklarını ifade den Başkan Dündar, “Asla seçimi düşünerek hareket etmedik. Uzun vadeli, kalıcı projeler geliştirdik. Bursa’nın gelecek 30 yılını planladık. Bunun en güzel örnekleri Kentsel Dönüşüm ve Panoramik Müze projeleri. Hisar Arkeopark projesi. Göreve geldiğimiz günden itibaren üzerinde çalıştığımız Kentsel Dönüşüm projesinde, artık sona geldik. Proje hazırlıkları bitti. Bakanlıktan yetki devri bekliyoruz. Bursa’ya yeni bir kimlik kazandıracağına inandığımız Kentsel Dönüşüm projelerimiz, biz olalım olmayalım, Osmangazi’yi adı en çok konuşulan belediyelerden biri yapacak” dedi.

Bu dönemde, Osmangazi’nin enlerini bir bir hayata geçirdiklerini, büyük bütçeli ve gelir getiren, sosyal alanda çok fonksiyonel yapılar inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Dündar, “Vatandaşlarımızdan aldığımız güçle, bundan sonra da bu çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bütçe, belediye faaliyetlerinin rakam olarak aynasıdır. 2014 Mali Yılı Bütçesi, vatandaşımızın menfaatleri doğrultusunda oluşturulmuş, gerçek bir bütçe. Destekleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bütçe üzerinde konuşmaların tamamlanmasının ardından 2013 Mali Yılı Bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçeye CHP ve MHP red, AK Parti Grubu ise kabul oyu verdi. Bütçe görüşmelerinin ardından Başkan Dündar meclis üyelerine sümbüllü bahçe konağında yemek verdi.