DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Ramazan ayı alışverişlerinde ulusal market değil yerli esnaftan alışveriş yapılması istedi.
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı Ramazan ayı dolayısıyla hem esnafları hem vatandaşları ilgilendiren açıklamalarda bulundu.
Kayıkçı, merdiven altı ürünlere karşı vatandaşlara uyarılarda bulunurken, “Pazarcımız hazır, bakkalımız hazır” diyerek, Düzce’nin parasının Düzce’de kalması için ulusal marketlerden değil yerli esnaftan alışveriş yapılmasını istedi.
Ramazan’da merdiven altı üretimler olabileceğini söyleyen Kayıkçı, “Düzce’de ki esnafın dışında bugünlerde hiç alakasız birileri tatlı, börek yapmaya çalışabilir, insanımız bunları tercih etmesin. Yerleşik esnaftan alışveriş yapılmasını daha uygun buluyoruz. Gıda ile ilgili bütün işyerlerimiz denetleniyor ancak meslekle hiç alakası olmayan insanlar, bu işleri yapmak isteyebilir insanlarımız bunlara rağbet etmesinler. Onlardan alışveriş yapsınlar isteriz. Ulusal market yerine Düzce’nin esnafından alışveriş yapsınlar. Ulusal markete verdiğiniz bir liranın karı burada kalmıyor. Biz esnafımızı da uyardık. Esnafımız fiyatları makul hale çektiler hem ucuz, hem taze ürünler olacak” dedi.
Ramazan kolileri ile ilgili olarak da yine Düzce esnafının tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Kayıkçı, gıda paketi yaptıracakların dikkatli olmasını istedi.
Kayıkçı, “Bu paketlerin içi hiç göründüğü gibi değil. Kiloluk pirinç diyor, 800 gram pirinç çıkıyor, kiloluk yağ diyor 800 gram yağ çıkıyor. Bu fiyatlara baktıklarında her zaman Düzce’nin yerli esnafı her zaman avantajlıdır. Düzce’de paket yaptıracak insanlarımız dikkat etsinler istiyoruz. Düzce’nin parası Düzce’de kalsın istiyoruz” şeklinde konuştu.
Lokantacılara da uyarıda bulunan Kayıkçı, masa ve sandalyelerle yolların tamamen kapatılmasının doğru olmadığını söyledi, insanların geçeceği alanların kapatılmamasını istedi.
Kayıkçı, “Çok abartılı masalar koyup da yolları kapatmasınlar. Belediye dikkat edecek tabi ama bizim esnafımız da dikkatlidir. Rızık Allah’tandır. Yanımızdaki esnafı da düşünelim” dedi.