Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçenin farklı yerlerinde sürdürülen parke, bordür, oluk döşeme ve asfalt çalışmaları devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 2013 yılı için belirlenen hedefler doğrultusunda çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilerek, “Selçuklu, her yıl artan nüfusu ve konut sayısıyla cazibe merkezi olmaya devam ederken, Selçuklu Belediyesi de ilçe genelinde yürüttüğü altyapı ve asfalt çalışmalarıyla planlı bir şehirleşme için çaba sarf ediyor. Hızlı yapılaşma ve artan iskan sayısına karşın planlı bir şekilde yürütülen çalışmalar ile hizmetleri koordineli bir şekilde yürüten Selçuklu Belediyesi, 11 çevre mahallede parke, bordür ve oluk döşeme çalışmalarını tamamlarken, sanayi mahalleleri, açık otopark alanları ve 55 merkez mahallede çalışmalara hızla devam ediyor. 2013 yılı başında belirlenen hedefe adım adım yaklaşılırken, şu ana kadar 419 bin metrekare parke, 85 bin metre bordür, 36 bin metre beton oluk taşı döşemesini tamamlandı. Ayrıca ilçenin farklı bölgelerinde bulunan büyük cadde ve sokaklarda yol genişletme, onarım ve tadilat çalışmalarını sürdürülürken, 326 bin metrekare sıcak ve 245 bin metrekare soğuk asfalt dökümü gerçekleştirdi” denildi.

İlçede yapılan çalışmaların ihtiyaca göre değişmekle birlikte tüm mahallelere en iyi şekilde hizmet götürdüklerini söyleyen yetkililer, Kayacık, Ardıçlı, Pınarbaşı gibi çevre mahallelerde çalışmaların tamamlandığını, Yazır Mahallesi Şafak Caddesi, Akşemseddin Deresuyu ve Yeditepe Caddeleri olmak üzere ilçenin farklı birçok yerinde çalışmaların 19 ekip tarafından yürütüldüğünü belirtti.