Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 56 mahallede bulunan 9 bin 300 çöp konteynerini yer altına almak için çalışmalarını hızlandırdı.
2014 yılında yer altı otomatik çöp konteyneri üretimine başlayan Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ürettiği otomatik konteynerlerinin montaj işlemini de personeli ile yapıyor. Geçtiğimiz yıl 18 bölgede 107 çöp konteynerini yer altına alan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu ay içerisinde Kızılsaray Mahallesi’nde 15 bölgede bulunan 90 çöp konteynerini yer altına alacak.
Üretim tesisinde üretilen otomatik konteynerlerin özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yer altına alınmasının planlandığı belirtilirken, görüntü ve gürültü kirliliğinin ortadan kaldırılmasının amaçlandığı kaydedildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün otomatik konteyner üretim tesisinde bu yıl 1000 adet üretim yapılması ve mahallelere montajının yapılmansın planlandığı kaydedildi.
56 MAHALLEDE 9 BİN 300 KONTEYNER
Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 56 mahallede 9 bin 300 çöp konteynerinin bulunduğunu söyleyen Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Gündeşlioğlu, “Bu yıl özellikle ana caddelerde ve yaya akışının yoğun olduğu bölgelerde 1000 adet konteyneri yeraltına almayı hedefliyoruz. Tesisimiz 365 gün boyunca yoğun bir şekilde üretime devam edecek. Üretilen otomatik yeraltı konteynerleri bekletilmeden montajı yapılacak. Muratpaşa’da görüntü ve gürültü kirliliğini ortadan kaldıracağız” dedi.