Kırşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cacabey Meydanında tören düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü kutlamaları Vali Necati Şentürk’ün kutlama tebriklerini alması ile başladı.

Törene, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz,İl Jandarma Komutanı J.Alb.Orhan Ekemen,siyasi parti il başkanları,kurum müdürleri,sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Cacabey Meydanında düzenlenen törenin açılışını yapan Vali Necati Şentürk, Devletin yönetim biçiminin Cumhuriyet olacağı 30-40 pare topla dünyaya bildirilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa, konuşmasında, ”Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun irade Cumhuriyet iradesidir” der. Cumhuriyet şüphesiz yüce Türk milletinin tarihinin Cumhuriyetle başlamıyor. Bizim 5 bin yıllık an ve şerefle dolu bir tarihimiz var. Bizim tarihimizdeki kadar şan ve şerefle dolu kahramanlar başka hiçbir devletin tarihinde yoktur. Bizim tarihimiz adeta kahramanlar tarihidir”dedi.

Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J.Alb.Orhan Ekemen, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin tören alanında bulunan öğrencileri ve askerleri selamlamasının ardından Kırşehir Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu.

Askerlerin ve öğrencilerden oluşan bando takımı yürüyüşü esnasında izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.