Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilk defa hayata geçirilen Güçler Birliği sporcu tespit projesine veliler de dahil edilerek, ilk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güçler Birliği projesinde seçilen sporcuların velileri ile toplantı yapıldı. Türkiye’de ilk defa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Güçler Birliği projesi kapsamında okullarda yapılan sporcu taraması sonuçları velilerle paylaşıldı. Yaklaşık 1000 öğrenci arasından belirlenen 250 sporcunun velisine ulaşan Güçler Birliği antrenörleri, sporcuların yatkın oldukları spor branşlarını velilere açıklandı. Toplantıya katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Güçler Birliği projesi ile spor bilincini oluşturarak olimpiyat ruhunu yaşatacak özel sporcuları bulmak istediklerini kaydederek, “Güçler Birliği Projesi ile çıkılan yolda elde edilen bilgiler eşliğinde sizlere, çocuklarınız hakkında bilgiler verilecek ve sizlerin de bu yolda bizim yanımızda yürümenizi isteyeceğiz. Olimpiyat yolunda ilerleyen ülkemizde her branştan sporcularımızın önce ülkemizi sonra ilimizi sonra da ailesini olimpiyatlarda temsil etmesini istiyoruz. Spor bilincini oluşturduğumuz ve sizlerin de desteğini aldığımız sürece, sporda daha başarılı olacağımızdan hiçbir şüphem yok. Tesis yatırımlarımız, çocuklarımız ve sizlerin spor yapması için yapılıyor. Siz velilerin de bu proje ile çocuklarınız ile spor yapmaya başlayacağınızı düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Güçler Birliği Projesi Saha Sorumlusu ve Judo Antrenörü Ayhan Alayıldız, “Sizler bir ilkin içinde yer alıyorsunuz. Bizler spora sizin gibi seçilerek başlamadık; o yüzden sizler çok şanslısınız. Bu proje ile hem çocuklarımıza hem de velilerimize spor ile sporcunun yaşamı hakkında tüm bilgileri vereceğiz. Sizlerin içinde olimpiyatlara gidecek sporcularımız olacak. Çünkü biz profesyonel sporcu yetiştireceğiz” dedi.

Güçler Birliği projesi ilk toplantısında söz alan veliler ise bu uygulamadan dolayı memnun olduklarını belirterek, çocukları için her zaman destek olacaklarını ifade ettiler. Toplantı sonunda öğrenciler ile tespit edilen branş antrenörleri birebir görüşmeler yaptı.