Kilis’in kültür ve edebiyat dergisi “Zeytindalı” 76. Sayısını okurlarıyla buluşturdu.
Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi Başkanlığı’nın yayın organı olan ve üç ayda bir yayınlanan ZeytinDalı, başta Kilis olmak üzere Türkiye’nin muhtelif illerinde ve 10’u aşkın ülkede yaşayan Kilislilere ulaşıyor.
“21. Yılda 76. sayıyı yayınlamanın mutluluğunu yaşadıklarını” belirten ZeytinDalı Dergisi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Muhlis Salihoğlu, derginin yayınlanmasında emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti. Yayın hazırlığından baskısına ve dağıtımına kadarki bütün süreçlerde kısıtlı olanaklarla ama severek çalıştıklarını belirten Salihoğlu, amaçlarının, ZeytinDalı dergisiyle Kilis’in sosyal yaşamına ve kültürüne katkı yapmak olduğunu belirtti. Gerek Kilis’ten gerekse Kilis dışında yaşayan Kilisli okurlardan, olumlu ve yüreklendirici kutlama mesajları aldıklarını da ifade etti.
ZeytinDalı Dergisi, Kilis’le ilgili araştırma yapan, ödev, tez benzeri yayınlar hazırlayan öğrenci ve araştırmacılar için iyi bir arşiv kaynağı özelliği de taşıyor.
Kilis’in kurtuluşunun 93. Yılı sebebiyle, kuvayi milliye kahramanlarının fotoğraflarının yer aldığı ZeytinDalı’nın son sayısında; Muhlis Salihoğlu “Tarihi Yapılarımıza Sahip Çıkmak” başlığıyla, Av.Selahattin Çolakoğlu “Kilis Hamam Kültürü”, Mehmet Mısırlıoğlu “Geçmişten Günümüze Kilis Nüfus Dağılımı”, Mustafa Atik “Kavun Karpuz Bekleme”, Ökkeş Mısırlı “Kilis’in Ev Halleri”, Abdullah Aldemir “Kilis Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri”, Bülent Öztürk “Şehirlerin Hafızaları”,Ökkeş Aslantaş “Kilis İlçe Kalmasın”, Mehmet Karataş “Eyi Olur Zahar”, Nur Yananlı “Babam Rahmi Yananlı İçin”, Mutlu Naim Salihoğlu “Kurtuluş Bayramında Nostalji”, Ayten Yavaşça “Hikâyeleriyle Alaeddin Yavaşça Besteleri” başlıklı yazılarıyla yer alıyorlar.
Dergide ayrıca ilk kez yayınlanan Kilis’in tarihi fotoğrafları, Kilis’in Kurtuluş Günü Fotoğraf Albümü, Şiirler ve Kilis’ten Haberler sayfaları da bulunuyor.