Adıyaman’ın Besni ilçesinde Yenikent Hasan Tütün Mahallesi’ni Oyalı Mahallesi’ne bağlayacak olan 4 kilometrelik yolda çalışmalar başladı.

Merinos Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu ve Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Besni’ye yapılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi arsası ve yapım çalışmaları devam eden yolda incelemelerde bulundu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, “Hayırsever Erdemoğlu Ailesi ilçemize birçok güzel eser kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir. Son olarak yapılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi için çalışmalara başladı. Biz de Besni Belediyesi olarak kendilerine elimizden geldiğince destek verme gayreti içerisindeyiz. Şu anda fakülte alanına giden yol ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. İlk etapta yolun bin 800 metrelik kısmını yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi ve Özel İdare Bakım Merkezi yakınlarına yapılacak olan kavşaktan başlayacak olan yol güzergahı ise Besni-Gölbaşı karayolu üzerindeki Oyalı Mahallesi durağına kadar gidecek.

Yolun karayoluna alınması ve asfaltlanması için ise karayolları bölge müdürlüğü ile ilgili gerekli yazışmalar yapıldı. En kısa sürede çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. Erdemoğlu Ailesi’ne ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapacakları fakülte ve fabrika ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Merinos Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Erdemoğlu ise, “Fabrika ile ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Hava şartları müsaade ederse fabrikayı yılın ilk aylarında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Binanın iskeleti bitmek üzere duvarların örülmesi büyük oranda tamamlandı. Salı günü çatıları geliyor. Yerin betonu vesairesi derken su, elektrik ve doğal gaz tesisatı gibi çalışmaların ardından fabrika hazır hale gelecektir. Makinelerimiz şuan hazır durumda üst çatılarımızı kapattığımız zaman kurulum ve montaj çalışmalarına başlayacağız.

Yaklaşık olarak 1 buçuk ay sonra işçi alımlarına başlayacağız. İlk etapta 300 civarında alım yapacağız zamanla bu sayıyı artırabiliriz” ifadelerini kullandı.