Keçiören Belediyesi, Pakistan’ın Peşaver kentinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 145 kişinin anısına 145 fidan dikti.
16 Aralık 2014 tarihinde bir okula düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Peşaverli gençlerin anısı, artık Keçiören’de yaşayacak. Keçiören Belediyesi ve AK Parti Keçiören Gençlik Kolları, terör saldırısında şehit olan Pakistanlı öğrenciler ve öğretmenler için anma ve ağaç dikim töreni gerçekleştirdi. AK Parti 10. Yıl Hatıra Ormanı’nda yapılan törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanısıra, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Pakistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Rabia Şafik, Basın Ataşesi Abdul Akbar, Savunma Ataşesi Tuğgeneral Abbas Ghunnam, Deniz Ataşesi Kaptan Zaka Ur -Rehman ve Kara Ataşesi Albay Nauman Siddiikue de katıldı. Törende Başkan Ak ve protokol üyeleri hep birlikte terör saldırısında ölen her Pakistanlı genç için birer ağaç diktiler.
Soğuk bir kış gününde Türkiye ve Pakistan’ın kardeşliğini daha da güçlendiren anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirten Başkan Mustafa Ak, “Kardeş ülke Pakistan’da gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan kardeşlerimizi anıyoruz. Böyle bir terör olayının kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Terör bir insanlık suçudur ve şiddetle kınıyoruz. Biz de teröre çok kurban verdik. Terör bütün insanlığın üzerinde bir bela ve ancak ülkelerarası işbirliği ile yenilebilir” diye konuştu.
Ağaç diktikleri hatıra ormanının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığını hatırlatan Başkan Ak, “300 bin metrekarelik bir alanda kurulan bu ormanı Pakistanlı kardeşlerimizin de gelip ziyaret etmeleri için bir sebepleri var artık. Orada şehit edilen 145 evladımızın birer dikili ağacı oldu burada. Böylesine anlamlı etkinliği gerçekleştiren Keçiören Gençlik Kollarımızı göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki gençliğimiz Pakistan’la yüzyıllara dayanan kardeşliğimizi daha da güçlendirir ve sağlamlaştırır. Şehitlerimize Allah‘tan rahmet, yakınlarına ve Pakistan halkına başsağlığı diliyorum” dedi.
“TÜRK HALKI YİNE YANIMIZDAYDI”
Pakistan Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Tuğgeneral Ghunnam ise, Peşaver’deki bir askeri okula düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden çocuklar için düzenlenen bu programın kendisini duygulandırdığını ifade ederek, “Türk halkı, bu acı günlerinde Pakistanlı dostlarının yine yanındaydı. Bu anlamlı program iki kardeş ülke arasındaki derin dostluk bağlarını daha da güçlendirdi. Peşaver saldırılarında şehit olanların anıları dikilen bu ağaçlarla yaşayacaktır. Bu anma törenini düzenlediğiniz için hepinize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Çoktan da, ilçe gençlik kollarının Pakistanlı kardeşlerine gösterdikleri duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Pakistanlı kardeşlerimizin acılarını derinden hissettik. Bu etkinlik iki ülke arasındaki kardeşliğimizi daha da güçlendirdi. Gençlik kollarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Gençlik Kolları Başkanı Mutlu ise, saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek “Burada onların anısına dikeceğimiz ağaçlarla onların hatırasını yaşatmak istedik. Rabbim bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Yaşasın Türkiye-Pakistan kardeşliği” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Cansu Mutlu, Mustafa Ak, Zafer Çoktan ve Abbas Ghunnam’a törene katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi verdi. Programın sonunda protokol üyeleri toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.