Konyaaltı Belediyesi öğrencilerin sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla okullardaki kantin ile okul yakınlarındaki büfelerin denetimlerini artırdı.

2013-2014 eğitim öğretim yılında, öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini amaçlayan Konyaaltı Belediyesi, okul kantini ve çevresinde gıda satışı yapan büfelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Konyaaltı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okul kantinlerinde hijyen koşulları, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri, çalışanların muayene kartı gibi konularda denetim yaptı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek yapılan denetimlerle, yarınımızın teminatı gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli gıdalar tüketmelerini amaçladıklarını söyledi. Konyaaltı ilçesinde yapmış oldukları denetimlerde herhangi bir olumsuz tabloyla karşılaşmadıklarını da dile getiren Başkan Böcek, okul kantinleri yanı sıra okul çevresinde gıda satışı yapan büfelerde de aynı şekilde denetim yaptıklarını bildirdi.

Açıklamasında öğrenci velilerine seslenen Başkan Böcek, Konyaaltı’nda eğitim gören öğrencilerin güvenli ellerde olduğunu kaydetti.