UZMANLAR SAHTE ALTINA KARŞI UYARDI

Havaların ısınmasıyla düğün sezonu açıldı. Uzmanlar, yeni evlenen çiftlere altınlarını güvenilir kuyumculardan almasını tavsiye ediyor. Çünkü sahte altından mağdur olan çok sayıda insan var. Sahte altını anlamanın birkaç yöntemi var.

Gelen demo altınları çoğu zaman kendilerinin de gerçeğinden ayırt edemediklerini belirten kuyumcular, müşterilerden gelen altınların çoğu zaman sahte çıktığını söylüyor. Sahte altının ya ayarı düşük, gramajı farklı çıkıyor. Sahte altının önüne geçmek için geçen sene bir uygulama başlatılmıştı.

SİRKEYLE SAHTE ALTINI ANLAMA TÜYOSU

Sirkeyle sahte altını anlayabilirsiniz. Altının üzerine birkaç damla sirke damlatın. Eğer altının rengi değişiyorsa sahtedir. Gerçek altında renk değişikliği olmaz. Ayrıca sahte altın zamanla aşınır. Bu nedenle altına dikkatli bir şekilde baktığınızda altının altında farklı bir metal ya da renk görüyorsanız eğer, o altın sahtedir.

SAHTE ALTINI ANLAMANIN DİĞER YÖNTEMLERİ

Sahte altın gerçeğine göre daha hafif olur.

Sahte altının rengi de genellikle daha soluk ve mat görünür.

Sahte altın genelde mıknatısla çekilebilir. Gerçek altın ise, manyetik değildir ve mıknatısla çekilmesi mümkün değildir.

akşam

Ev almak isteyenlerin beklediği haber geldi: Ev fiyatları o tarihte çalışacak! Ev almak isteyenlerin beklediği haber geldi: Ev fiyatları o tarihte çalışacak!

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.