Üç yıldır Türk Lirası karşısında tarihi değer kazanan dolar ve euro, geçtiğimiz mayıs seçimlerinin ardından daha da yükselmişti. Piyasalardaki yükseliş, İsrail-Filistin savaşının çıkmasıyla ise daha da alevlendi. Dolar, haftanın ikinci iş gününde tarihi rekorunu tazeledi.

DOLAR NE KADAR?

Son zamanlarda 28 TL seviyesinde seyreden ve üst üste rekor tazeleyen dolar/TL, 28,6244 seviyesine ulaşarak, şimdiye dek gördüğü en yüksek seviyeye geldi.

EURO'DA SON RAKAM

Bir süredir 30 TL bandını test eden euro/TL ise, bugün düşüş eğilimine geçerek 29,9737 seviyesinde seyrediyor.

GRAM ALTIN GÜNE REKORLA BAŞLADI

Altının ons fiyatı, ABD tahvil faizleri ve dolar endeksindeki yükselişin etkisiyle değer kaybına yönelirken, gram altın fiyatı dolar/TL'deki yükselişle sabah saatlerinde tarihi zirvesini yeniledi. Ons altın fiyatları, ABD tahvil faizleri ve dolar endeksindeki yükselişin etkisiyle baskılanırken; gram altın fiyatları dolar/TL'deki yükselişle sabah saatlerinde tarihi rekor seviyesini 1831 liraya kadar yükseltti. Ons altın, 1990 dolara kadar gerilerken, saat 09.47 itibarıyla yüzde 0,12 düşüşle 1993 dolarda işlem gördü.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Altının gram fiyatı yeni güne ise yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 1.815 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.990 liradan, Cumhuriyet altını 12.200 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı da şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 1.995 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmelerin piyasaların odağında yer almaya devam ettiğini belirterek, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in yarın politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken politika metninden ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor.

Bugün Euro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon ile ABD'de konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 doların direnç, 1.980 ve 1.960 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.