"Doğalgaz ne zaman bedava?", "Bu ay doğalgaz ücretsiz mi? "  sorularının cevabı araştırılan konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretsiz doğalgaz ile ilgili açıklama yaptı. Isınma dahil 1 ay ücretsiz doğalgaz fatura tarihleri merak ediliyor. Peki doğalgaz faturası ne zaman ücretsiz olacak? Bu ay doğalgaz bedava mı?

DOĞALGAZ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamayı yaptı; ''Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süre ile ücretsiz veriyoruz.Aylık ortalama 25 metre küp olan doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. Pek çok hanenin hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor.1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret alınmayacak. Yani mutfağın ve sıcak suyun yanı sıra ısınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını 1 ay süre ile ücretsiz yapıyoruz.''

DOĞALGAZ NE ZAMAN ÜCRETSİZ OLACAK? 

20 Nisan tarihinden sonra kesilen ilk faturadan ısınma dahil 1 ay doğalgaz faturalarından ücret alınmayacak. Faturaya 0 TL olarak yansıyacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.