Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Türklerin genetik olarak hangi millete benzediği çoğu kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyordu. Bilkent Üniversitesi ise buradan yola çıkarak bir araştırma geliştirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’nin 81 ilinden neredeyse 4 bin kişinin DNA’sına bakıldı. Yapılan incelemeler sonucunda ise Türklerin en çok benzediği millet belli oldu.

TAŞ DEVRİ’NDE YAPILAN GÖÇLERİN ETKİSİ VAR

Yapılan araştırma kapsamında Türklerin genetik yapısında, Anadolu'nun ilk çiftçilerinin Avrupa'ya Cilalı Taş Devri'nde yaptığı göçlerin etkisinin olduğu ortaya çıktı. Söz konusu bu göçlerden sonra Anadolu’ya yerleşen Avrupalı çiftçiler ve Anadolu’nun yerli halkı arasında karışım meydana geldi. Bu kapsamda Türklerin genetik anlamda en çok İtalya ve İspanya’daki insanlara benzediği sonucuna ulaşıldı.


Tüm bunların yanı sıra Türklerin genetik yapısının farklı bireyler arasında değişkenlik gösterdiği, bireylerin genetik açıdan birbirinden ayrı gruplar oluşturmadığı da bildirildi. Söz konusu bu durum ise Türklerin genetik olarak homojen yapıya sahip olduğu söylenebilir.

TÜRKLERİN GENETİK YAPISININ ETKİLERİ

Türk toplumunun genetik yapısı hem kültürel hem de tarihi gelişimini etkilemiştir. Örnek verilecek olursa Türklerin Avrupa ile olan ilişkilerinde Avrupa unsurlarının etkisi vardır. Günümüzde hala etki eden bu unsurlar sonucunda Türklerin Avrupa’da daha hızlı uyum sağladığı sonucuna ulaşılmıştır.
Öte yandan göç politikalarına göre Türk toplumunun genetik geleceği belirlenecektir. Örneğin Türk topraklarına Avrupalı göçmen geldiği takdirde Türk toplumunun genetik yapısında Avrupalı unsurların oranı artacaktır. Ayrıca bu durum Türklerin Avrupa ile olan ilişkilerini de güçlendirebilir.

Bunun yanı sıra Türkiye’ye Orta Asyalı göçmen gelirse Türk toplumunun genetik yapısı Orta Asya unsurlarına evrilebilir.

odatv

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.