Muhammet KAÇAR / RİZE,()– ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, son 2 yıldır küme düşmemeye çalışan takımının Süper Lig'de kalıcı olabilmesi için adımlar atmak zorunda olduğunu söyledi.
Yeşil mavili takımın tarihine bakıldığında istikrarlı bir süreç yaşamadığını hatırlatan Hikmet Karaman, atılacak adımlar konusunda şunları söyledi:
"Bu takım son 2 yılda Süper Lig'de küme düşmemeye oynadı. Son haftalarda ligde kalmayı garantiledi. Tarihine bakıldığında Süper Lig'e yükselen ardından düşen ve sonra çıkmak için 5-6 yıl uğraş veren bir takım görüntüsü var. Çaykur Rizespor artık buna son vermelidir. Ligde kalıcı bir takım olmamız lazım. Bursaspor ve Gençlerbirliği, bunu başaran takımlardan. Biz de bunu başarmalıyız. Ligin tehlike bölgesine girmeyen takımlardan biri olmamız lazım. Hedeflerimizi belirlerken mantıklı hareket edeceğiz. Kapasitemizi bilerek hedeflerimizi belirleyeceğiz. Ligde kimlerle mücadele ettiğimizi bileceksiniz. Ona göre gelişim ortaya koyacaksınız."
"KİLİT OYUNCU ALACAĞIZ"
Ligde devre arasında takıma kilit oyuncu transferi düşündüğünü ifade eden Hikmet Karaman, yönetim kurulunun da bu konuda kendisine yetki verdiğini, takıma yapacakları takviyelerle 2'nci yarıda ligdeki sıralamalarını değiştirebileceklerini kaydetti.
"BUCASPOR MAÇI KOLAY DEĞİL"
Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nda Spor Toto 2’inci Lig Kırmızı Grup ekibi Bucaspor’la karşılaşacaklarını ifade eden Hikmet Karaman, karşılaşmanın kolay olmayacağını belirtti, "Bucaspor rakiplerini eleyerek gruplara kadar yükseldi. Dolayısıyla zor maç olacak. Mücadele edeceğiz. Ligde kalıcı takım olacağız, kupaya da renk vereceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI