Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" ilgili konferans düzenledi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" konusunda katılımcılara bilgi verdi. Etkinliğe ayrıca belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.
Obezitenin çağın hastalığı olduğuna dikkat çeken Poyraz, ülkemizde bu sayınında gün geçtikçe arttığını söyledi. Obezitenin önüne geçebilmek için düzenli beslenmeye önem gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Osman Poyraz, atıştırmalık yiyeceklerin ardından spor yapılmasının önemini anlattı. 50 kalorilik bir bisküvi yedikten sonra en az 10 dakika tempolu yürünmesi gerektiğine dikkat çeken Poyraz, bu değerlerin artmasında yürüme süresinin tempolu olarak artması gerektiğini ifade etti. Obezite ile mücadele konusunda güncel örneklerle ilgili bilgiler aktarılan konferansta Peygamber efendimizin yeme içme adabına vurgu yapıldı. Peygamber efendimizin sofradan her zaman aç kalktığı ve ayda 1-2 kez hacamat yaptırarak sağlık açısından sorun yaşamadığı ifade edildi. İki kadından birinin obez olma riskinin taşıdığı belirtilen konferansta düzensiz beslenmeye bağlı oluşan obezite sonucu bazı evliliklerin bittiği anlatıldı.