628 delegenin katıldığı oylamada Av.Tufan Akcagöz 278 oy olarak CHP'nin Samsun İl Başkanı oldu. Diğer aday Naci Altuncu ise 192 oy aldı. Seçimlerde 16 oy ise geçersiz sayıldı. Özellikle kazanan adayın bile delegasyonun yarı oyuna ulaşamaması CHP'deki heyecansızlığı gözler önüne serdi.

Pazar günü yapılan il kongresinde delegelerin neredeyse üçte biri oy kullanmadı ve seçilen il başkanı Tufan Akçagöz delegelerin fazla teveccüh göstermediği bir oyla seçilerek il başkanlığı koltuğuna oturdu.

Bu durum CHP’de ilgi göstermeyen halktan sonra partililerinde partilerinden çok fazla umutlarının kalmadığının göstergesi gibiydi. Salonda ne geçmiş kongrelerin heyecanı, ne de mücadelesi vardı. Hatta bir başka aday Naci Altuncu’nun listesi divana hemen teslim edilirken Tufan Akçagöz’ün listesinin gecikmeli olarak gelmesi, liste üzerinde tartışmaların yaşandığı ve perde arkasında birilerinin liste dizaynı yaptığı yorumlarına neden oldu.

Sonuç itibariyle geçmişte hemşehrisi olan Genel Başkan Adayı Haluk Koç’a Çarşamba İlçe Başkanı iken oy vermeyen Akçagöz’ün il başkanlığını birçok CHP’linin içine sindiremediği ve Samsun Milletvekili olan Kemal Zeybek’in adayı olduğu iddia edilen Akçagöz’ün il başkanı seçilmesi, listelerde Kemal Zeybek’in hakimiyetinin bariz bir şekilde belli olması, CHP siyasetinin artık merkezinin Samsun değil Havza olduğunun kaçınılmaz bir son olarak algılanırken yapılan kongrenin “CHP’de THE END” şeklinde yorumlanmasına sebep oldu.