Ağrı dağı eteklerindeki doğa harikası Karasu görenleri büyülüyor.
Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı, Aktaş, Yazlık, İslam ve Hıdırlı köylerinin içinde bulunduğu alanı çevreleyen Karasu sazlığı, Ağrı dağının zirvesindeki buzullardan eriyen sulardan besleniyor. Görenlerin hayran kaldığı doğa harikası sazlık, su kaplumbağası, su yılanı, su maymunu, birçok yabani kuş türünü bünyesinde barındırıyor. Yazın sıcak havada bunalan Iğdır ve çevre ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar serinlemek için sazlığın gölünde yüzüyor. Iğdır İl Genel Meclisi tarafından alınan kararla projelendirilen bu alanda mesire ve plaj yapılarak bu doğal cennet turizme kazandırılacak.
“HERKESİ DOĞAL GÜZELLİKLERİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ”
Iğdır İl Genel Meclisi Üyesi Kemal Turan, genel meclis olarak yaptıkları toplantıda aldıkları kararla buranın turizme kazandırılması için girişimde bulunduklarını söyledi. Turan, burada birçok balık, kuş türünün yanında daha sayabilecek birçok canlının yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Burası Ağrı dağının zirvesindeki kar suyundan oluşan Küp gölünden besleniyor. Ağrı Dağı bildiğiniz gibi dünyada bilinen önemli bir dağdır. Burayı bilen vatandaşlar serinlemek buraya yüzmeye geliyorlar. Adeta bir deniz gibi burası, sıcak havada yüzmeyi sevenler için bulunmaz bir yerdir. Burada Türkiye’deki insanlarımıza, komşu ülkelerdeki İran, Azerbaycan, Gürcistan’daki insanlara sesleniyorum gelin bu doğa harikasını görün ve tadını çıkarın. Burası bir cennet parçası gibi. Biz burayı turizme kazandırmak için Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’na mesire yeri ve plaj yapılması için proje sunduk. Proje hayata geçirilse burası önemli bir turistik yerlerden bir olacaktır.”
“BURASI IĞDIR’IN SAKLI KÖŞESİ”
Yöre halkı haricinde burasının pek bilinmeyen Iğdır’ın saklı köşesi olduğunu belirten Adem Atalar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası bir türlü değerlendirilmedi. Burası insanlara tanıtılsa bölgenin tanıtımı için çok güzel olacaktır. Iğdır’da sıcak havalar da insanların gelip piknik yapabileceği, yüzebileceği, alana ciddi anlamda ihtiyaç var. Burada böyle gizli bir mekan var. Karasu’da sosyal tesisler yapılsa çok iyi olacaktır. Biz geliyoruz, bize göre burası denizden güzeldir, serin ve güzel suyu var. Büyüklerimiz Ağrı dağının yüksek kesimlerinde su kaynağına saman dökmüşler ve bu samanın buradan çıktığını görmüşler. Bu demek oluyor Ağrı dağının zirvesindeki kar sularından besleniyor burası.”