İşadamlarından yüklü miktarda himmet isteyen örgüt, Fetullah Gülen’in sözde üzerinde namaz kıldığı seccadeyle ödüllendirme bile yapmış.
İşadamlarını haraca bağlayan FETÖ'nün, cübbe ve tespih verip, "Mütevelli heyeti üyesi oldunuz" diyerek milyonlarca liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Örgütün en çok himmet aldıkları kişiye de Fetullah Gülen'in sözde üzerinde namaz kıldığı seccadeyle ödüllendirdiği belirlendi.

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün bütün imamlarının deşifre edilmesinin ardından yapının kurduğu himmet ağı da çöktü. İmamların yanlarından bir an olsun bile ayırmadığı örgüt muhasebecilerinin milyonlarca liralık himmet topladığı ve üyelerin daha fazla iş adamı getirmeye zorlandığı belirlendi.

"Para abisi" Memduh Oğuz'un bilgisayarındaki işadamları listesinde adı geçen M.K. kandil gecesinde katıldığı toplantıda Ankara'dan getirilen konuşmacının dini sohbet yaptıktan sonra cemaate yapılacak bağış ve yardımların taahhütlerin belirlendiğini söyledi. M.K. "Açık olarak bağışları soruyorlardı. Bir itibar yarışı oluşturmak için. Hatta ben 3 burs verirken, orada 5 burs verme ihtiyacı hissetim" dedi. İşadamı M.C, ise "Hem dini hem milli duygularımızı etki altına almaya çalışıyorlardı" ifadelerini kullandı.