Haliliye Belediyesi, TEOG ve üniversite sınavına giren öğrencilere, okul tercihleri konusunda yardımcı olmak için tercih merkezi kurdu. Uzman danışman eğitimciler tarafından verilen ücretsiz verilen tercih hizmetinden, öğrenciler 14 Temmuz’a kadar yararlanabilecek.
Haliliye Belediyesi, eğitime verdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. TEOG ve üniversite sınavına giren öğrencilerin, yanlış ve hatalı tercih yapmamaları için Haliliye Belediyesi tarafından Piazza ve Urfa City alışveriş merkezlerinde uzman eğitimcilerin bulunduğu tercih merkezleri kuruldu. Gün içerisinde 15.00 ile 20.00 ve 20.30 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veren tercih merkezlerine gelen öğrencilere, aldıkları puan ve istedikleri mesleklere göre danışmanlar tarafından puanlara uygun okullar belirleniyor. Hatalı tercih yapmamaları konusunda öğrencilere yol gösterilen tercih merkezleri, 14 Temmuz’a kadar hizmet verecek.
“EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ”
Tercih merkezlerini ziyaret eden Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ise, merkeze gelen öğrencilerle görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Haliliye Belediyesi’nin her zaman eğitime destek verdiğini vurgulayan Uludağ, “Haliliye Belediyesi olarak öğrencilere, eğitime verdiğimiz destek tıpkı geçen yıl olduğu gibi devam ediyor. Bu yılda üniversite sınavına giren öğrencilerimize, üniversite tercihi noktasında eğitimci hocalarımız öğrencilerimize destek oluyorlar. Haliliye Belediyesi olarak danışmanlık hizmeti veriyoruz. Arkadaşlarımız, 14 Temmuz’a kadar saat 15 ile saat 20 arasında ve yine aynı şekilde saat 20.30 ile saat 24’e kadar yani gece yarısına kadar burada öğrenci kardeşlerimize üniversite sınavında aldıkları notlara göre hangi bölümü, hangi üniversiteyi seçmesi noktasında danışmanlık hizmeti veriyor” ifadelerini kullandı.
Haliliye Belediyesi’nin 2014 yılında da sınava hazırlanan öğrenciler için kitap toplama kampanyası yaptığını hatırlatan Osman Uludağ, şunları kaydetti:
“Bizim eğitime olan desteğimiz bu danışmanlık hizmeti dışında, daha önceden üniversiteye hazırlanan kardeşlerimiz için kitap toplama kampanyası yapmıştık. 2014 yılında ‘Eğitime destek, üniversiteye gitsek’ adı altında bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanya sonucunda topladığımız kitapları öğrenci kardeşlerimize dağıttık. Buradan derslerine, sınavlarına çalışıp inşallah iyi bölümlere yerleşen kardeşlerimizde olmuştur. Yine aynı şekilde üniversite sınavın giren öğrenci kardeşlerimize, üniversiteyi tercih noktasında Piazza ve Urfa City alışveriş merkezlerinde destek oluyorlar. Biz öğrenci kardeşlerimizin tercih noktasında, yanlış ve hatalı tercih yapmaması açısında burada eğitimci hocalarımızdan destek alarak güzel bölümlere ve güzel okullarda okumaları için buradan destek alıp ona göre tercih yapmalarını tavsiye ediyoruz.”
“EĞİTİMİ VE GENÇLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”
Haliliye Belediye Meclis Başkanvekili ve Milli Eğitim Komisyon Başkanı Abdurrahman Beyaz da, Haliliye Belediyesi’nin eğitime her zaman destek olduğunu, bunun göstergelerinden birinin de bu tercih merkezleri olduğunu söyledi. Beyaz, şöyle konuştu:
“Haliliye Belediyesi olarak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na giren öğrencilerimize tercihte yardımcı olabilmek için iki alışveriş merkezinde de bu işte profesyonel olan eğitimcilerimizle öğrencilerimize yardımcı olmak için stantlar kurduk. Biz belediye olarak eğitimi ver gençliği önemsiyoruz. Başkanımızın gerçekten eğitim ve gençliğe hassas olması, üzerine düşmesi beni mutlu ediyor. Bende, emekli bir öğretmen olarak bu işe katkı sunmaya çalışıyorum. Geçmişte, belediye olarak öğrencilerimize kitaplar dağıttık. Gençlere formalar dağıttık. Bütün okulların yanında olduk.”
Beyaz, tercih merkezine gelen öğrenciler ise daha önceden böyle bir hizmet görmediklerini, aradıkları tercih merkezinin ayaklarını geldiğini ifade ederek, “Tercih merkezi güzel bir olay. Biz burayı bulmadık. Onlar bizi buldu. O yönü iyiydi. Belediye tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Belediyenin ilk defa danışmanlık merkezi açtığıyla karşılaştık. Biz normalde tercih merkezi arıyoruz ama bulamıyoruz. Haliliye Belediyesi’ne sorularımıza yanıt bulmamızı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.