Hüsnü EVREN/ALTINOVA (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde meydana gelen motosiklet kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra yaşamını yitiren lise öğrencisi 16 yaşındaki Güray Bozkurt, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Geçen 9 Ağustos'ta Üçkabaağaç Mahallesi'nden Altınova Mahallesi yönüne giden Altınova Anadolu Lisesi 10/C Sınıf Öğrencisi Güray Bozkurt'un kullandığı motosiklet Çakmak Mevkisi'nde, Mustafa Bacak yönetimindeki 10 YE 429 plakalı süt toplama kamyonetiyle çarpıştı. Kazada kask takmadığı belirlenen motosiklet sürücüsü Bozkurt ile arkasındaki aynı okuldan arkadaşı 15 yaşındaki Özkan Dalkıran ağır yaralandı. İki arkadaş ambulansla Özel Edremit Körfez Hastanesi'ne sevk edildi. İki arkadaştan durumu daha ağır olan Güray Bozkurt, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bozkurt, buradaki yaşam mücadelesini dün kaybetti.
Bozkurt'un bugün hastane morgundan yakınları tarafından alınan cenazesi öğlen ailesinin yaşadığı Ayvalık'a 20 kilometre mesafedeki 350 hane, 750 nüfuslu Üçkabaağaç Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Cenaze evin önüne getirildiğinde anne Halime Bozkurt, baba Hüseyin Bozkurt ve abla Cansel Bozkurt gözyaşlarına boğuldu. Cenazede sıcak havanın da etkisiyle Bozkurt'un bazı yakınları bayıldı. Helalik alınmasın ardından Bozkurt'un cenazesi mahalle mezarlığına götürüldü. Buradaki törene CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve yardımcısı Gökay Bacan ile Bozkurt Ailesi'nin yakınları ve çevre mahallerden gelen çok sayıda köylü de katıldı. Kılınan namazın ardından Bozkurt'un bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, toprağa verildi.
Öte yandan, aynı kazada ağır yaralanan Özkan Dalkıran'ın hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI