Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan teleferiğe vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, her gün 10 bin kişinin teleferiğe bindiği açıklandı.
Denizli’de teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı içine alan kompleks proje her gün binlerce Denizlilinin akınına uğrarken, zirveye çıkan vatandaşlar manzaranın, doğal güzelliklerin ve yayladaki tesislerin keyfini sevdikleriyle beraber çıkartıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, zaman zaman Denizli turizmini bir adım daha ileriye götürecek olan bölgeyi ziyaret ederek vatandaşların mutluluğuna ortak oluyor. Başkan Zolan, yaklaşık iki haftada onbinlerce kişinin teleferiğin ve yaylanın keyfini yaşamak için geldiğini anlattı. Başkan Zolan, "Vatandaşlarımız gerçekten çok yoğun ilgi gösterdi. Bazen kuyruklarımız bir kilometreyi geçti. İki-üç saat sıra bekleyen vatandaşlarımız oldu. Bu teleferik hayalimizin gerçekleşmesinin ne kadar doğru olduğunun ve yaptığımız işin vatandaşın arzusuyla ne kadar uyumlu olduğunun bir göstergesidir" diye konuştu. Teleferikle ilgili beklemediği yoğun bir talebin olduğunu kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu:
"Ben vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi bir ay ücretsiz olacak demiştik ve bundan sonra da inşallah çok cüzi bir ücretle bunu sürdüreceğiz. Amacımız teleferikten para kazanmak değil, vatandaşlarımızı yayla ile buluşturmak. Teleferiğin ve yaylanın keyfini yaşatmak. Hafta sonları daha da yoğun oluyor. Tabi bir de Cumhuriyet Bayramı’mızın ertesi günü tatil olması sebebiyle de yoğun bir sıra var. Günde 10 bin vatandaşımızı taşıyabiliyoruz, kapasitemiz saatte bin kişiyi taşımak için yeterli."
Mevsim sebebiyle akşamları serin olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Ama yoğun ilgi karşısında da saati uzatmak durumunda kalıyoruz. Talebi karşılamak için hiç durmadan sabahın erken saatlerinde başlayarak hava kararıncaya kadar teleferiğimizi çalıştırıyoruz ve her gün binlerce vatandaşımızı burada misafir ediyoruz. Bu noktada bir kaç gün içinde tahminim 100 bini aşacağız" dedi.
İki hafta içinde teleferiği kullanan kişilerin 100 binin üstüne çıkacağına dikkati çeken Başkan Zolan, "Denizli’mize demek ki doğru bir proje yapmışız. Vatandaşlarımızla örtüşen bir proje yapmışız. Onların da arzusuymuş. Yaptığımız anketlerde ve sohbetini yaptığımızda da insanlarımızın o heyecanını gözlerindeki ışıltıyı görüyorduk zaten. Başlamadan önce vatandaşlarımızla bu diyalogu kurmakta çok önemliydi. Şükürler olsun ki hedefe ulaştık. Allah’ım inşallah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin. İnşallah 12 ay boyunca teleferiğimizi ve yaylamızı kullanacağız" ifadelerini kullandı.