Çipras, bölgede yarın başlayacak iki günlük ziyareti kapsamında önce İsrail'e giderek İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile görüşecek.

Perşembe günü de Filistin hakimiyetindeki Batı Şeria'ya geçecek olan Çipras, Ramallah'da Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya gelecek.

Alınan bilgiye göre, Çipras'ın İsrailli yetkililerle yapacağı temaslar sırasında, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin dışında Yunanistan ve İsrail arasında, doğalgazın taşınması ve su kaynaklarının idaresi gibi konular ele alınacak.

Görüşmelerde ayrıca, daha önce Kahire'de, Yunanistan, Mısır ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında olduğu şekilde, Yunanistan, GKRY ve İsrail arasında üçlü bir zirve gerçekleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Kahire'de 2014'te bir araya gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Yunanistan eski Başbakanı Andonis Samaras ve GKRY lideri Nikos Anastasiadis, toplantı sonunda Türkiye'nin Akdeniz'de enerji çalışmalarını durdurması yönünde ortak bir açıklamada bulunmuştu.

Öte yandan, Çipras'ın Filistin ziyaretinin ardından, Filistin lideri Abbas'ın da, 21-22 Aralık tarihleri arasında Atina'ya resmi bir ziyaret yapacağı belirtildi.